Η επανίδρυση του ελληνικού τμήματος του Skal International είναι γεγονός μετά την πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του Skal Greece στα γραφεία του HATTA, Συνδέσμου Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

 

Η πρωτοβουλία για την επανίδρυση του Skal στην Ελλάδα πάρθηκε μετά από τιμητική για την Ελλάδα πρόσκληση του Διεθνούς Skal και πρόταση του Skal Monaco με πρωτοβουλία του Προέδρου του.

 

Μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης ορίστηκε το εξής Διοικητικό Συμβούλιο:

 

1.    Πρόεδρος, Νίκος Κελαϊδίτης
(Α’ Αντιπρόεδρος FEDHATTA και Γενικός Γραμματέας HATTA)

 

2.    Αντιπρόεδρος, Μαρία Καλίτση
(Σύβουλος Υπουργείου Τουρισμού)

 

3.    Γενικός Γραμματέας, Ευανθία Καρδούλια
(Δικηγόρος, με εξειδικευση στο Τουριστικό Δίκαιο)

 

4.    Ταμίας, Μάκης Μπίτζιος
(Re-make Marketing)

 

5.    Μέλος – Coordination & Communication Advisor-
Σύμβουλος Συντονισμού και Επικοινωνίας
Έλενα Αγκυρίδη (Travelling)

 

6.    Μέλος – Αdvisor for new initiatives –
Σύμβουλος για νέες πρωτοβουλίες
Πηνελόπη Νομπιλάκη (ΕΟΤ)

 

7.    Μέλος – Culture events advisor –
Σύμβουλος πολιτιστικών εκδηλώσεων
Βίκυ Ευαγγελίου (Marketing Lead – VSN Hub)

 

Επίσης αποφασίστηκε στον κ. Μιχάλη Κωβαίο, εφ’όρου ζωής μέλος του Διεθνούς Skal, να δωθεί ο τιμητικός τίτλος του Επίτημου Προέδρου του Skal Greece.

 

Με την πολυεπίπεδη στήριξη του HATTA που θα «φιλοξενεί» στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Skal Greece αλλά και την ενεργό συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στο ΔΣ του Συλλόγου, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Skal έθεσε, ως πρώτους στόχους του, τη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και την Τουριστική προβολή στο εξωτερικό.

 

«Εν έτη 2019 η ανταγωνιστικότητα του Τουρισμού στην Ελλάδα παραμένει ένα σημαντικό στοίχημα που δίνουν καθημερινά χιλιάδες επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Τουριστικού κλάδου. Μέλημα μας με την πρωτοβουλία αυτή, είναι η επανεργοποίηση αλλά και η συστηματική αξιοποίηση ενός διεθνούς και αξιόπιστου εργαλείου δικτύωσης που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ελληνικού Τουρισμού», δήλωσε μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης των μελών, ο Πρόεδρος του Skal Greece, Νίκος Κελαϊδίτης.

 

Σχετικά με το Skal International

 

Το Σκωλ (SKÅL) είναι ένας Διεθνής Οργανισμός που αριθμεί 15.000 μέλη περίπου, ενταγμένα σε περισσότερα από 358 τμήματα, σε 83 χώρες και ο οποίος συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εκπροσωπείται από Ανώτερα και Διευθυντικά στελέχη του τουρισμού τα οποία συναντώνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε περιβάλλον φιλίας και αλληλεγγύης.

 

Η μόνιμη Γενική Γραμματεία του διεθνούς Σκωλ εδρεύει στο Τορρεμολίνος της Ισπανίας. Το πρώτο τμήμα του Σκωλ ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1932 από τουριστικούς παράγοντες, έπειτα από ένα εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Σκανδιναβία όπου και γεννήθηκε η ιδέα, επαγγελματίες δηλαδή του τουρισμού αποφάσισαν να συνεργάζονται στενότερα μέσα από ένα οργανισμό σε πνεύμα φιλίας. Το Διεθνές Σκωλ διοικείται από επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee), η οποία εκλέγεται από τα μέλη αντιπροσώπους, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το επίδομα στέγασης