Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 18:30

Δύο ευρωπαϊκούς τελικούς αναμένεται να φιλοξενήσει η Ελλάδα, καθώς η UEFA έλαβε την απόφαση να ορίσει το Super Cup 2023 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και το Conference League 2024 στην OPAP Arena.

Μάλιστα, η απόφαση για το πρώτο παιχνίδι αναμένεται να επισημοποιηθεί κι εντός της ημέρας από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη!

Να σημειωθεί ότι ο τελικός του Super Cup θα διεξαχθεί μεταξύ του νικητή του Chamions League και το νικητή του Europa League. Το ματς είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Καζάν της Ρωσίας, όμως ο αποκλεισμός της χώρας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησε την UEFA σε αναθεώρηση της απόφασης.

Η υποψηφιότητα της έδρας του Ολυμπιακού προτιμήθηκε από γήπεδα της Γερμανίας, και της Ελβετίας, ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η καλή σχέση της κυβέρνησης με τη διοίκηση της UEFA.

Ο επόμενος τελικός που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα αφορά τη νέα σεζόν του Conference League. Η OPAP Arena εμφανιζόταν υποψήφια και για τη φετινή σεζόν, όμως στην επιλογή της έδρας του τελικού για το 2022-2023 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 προτιμήθηκε ένα γήπεδο που λειτουργούσε ήδη, τη Φορτούνα Αρένα της Πράγας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 18:32

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας απειλεί την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕιδικό Δικαστήριο: Δεν θα καταθέσει ο Καλογρίτσας – Δεκτά τα SMS με Παππά