Την απάντηση του έδωσε σήμερα από την Κέρκυρα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο θέμα του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε προς ΣτΕ σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Κατηγορήθηκε από μερίδα του τύπου για πελατειακού τύπου διευθετήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια και επιτέλους να τελειώνουμε με αυτή την καχυποψία στη χώρα μας τονίζει ο κος Γαβρόγλου δεδομένου ότι και προβλέπεται από το νόμο η εξαίρεση από τις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου, μετά από άδεια του ΣτΕ, και πρόκειται για μια διαδικασία προγραμματισμένη που μάλιστα καλύπτει σοβαρές ανάγκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον τομέα της ειδικής αγωγής και τους 4.500 εκπαιδευτικούς που θα πρέπει το Σεπτέμβριο να είναι στις θέσεις τους ως μόνιμοι και όχι ως αναπληρωτές αλλά επίσης «γιατί να σταματήσει η διαδικασία και για τους υπόλοιπους αφού πρόκειται για την προκήρυξη που πρόκειται να βγει τον Ιούλιο για τους 10.500 εκπαιδευτικούς στη γενική εκπαίδευση. Αντί να χαιρόμαστε που έχουμε να δούμε 10 χρόνια μόνιμους διορισμούς δημιουργούμε κολλήματα, δήλωσε ο Υπουργός και προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον αντιπολιτευόμενο τύπο να πουν αν θέλουν τις προσλήψεις στα σχολεία.
Σε ότι αφορά δε την επιμήκυνση των σπουδών από 4ετή σε 5ετή, σε 8 τμήματα μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και 3 τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αυτό γίνεται προκειμένου να επιλυθούν θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων των 4ετούς φοίτησης που τους ταλαιπωρούν για δεκαετίες και μάλιστα με ακαδημαϊκό τρόπο και με την εμπλοκή των Επιμελητηρίων.
Ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην οποία αναμένεται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον αντίστοιχο θεσμό των Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Λ. Κρέτσος στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Επόμενο άρθροΣε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙ- «Αγκάθι» η χρηματοδότησή του