Απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, βλέποντας «αλλεπάλληλες ενορχηστρωμένες επιθέσεις» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Νέα Αριστερά.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι κυριεύει «ανησυχία» το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της «καλπάζουσας απήχησης Κασσελάκη στην ευρύτερη κοινωνία» που αποτυπώνεται, όπως λένε και δημοσκοπικά. Όσον αφορά τα άλλα δύο κόμματα του προοδευτικού χώρου από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι αυτά «υπολείπονται σημαντικά».

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης, για αυτό θα δούμε πολλά», έχοντας θέσει, όπως τονίζουν, «εαυτούς σε αυξημένη… ετοιμότητα».

Η «αρχή, μέση, τέλος» του Μητσοτάκη και η απάντηση της Κουμουνδούρου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» υπογράμμισε πως δυσκολεύεται να κάνει «διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος», επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Νομίζω ότι καλό είναι στην πολιτική, και είμαι ήπιος πολιτικός, να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Αυτό εκλάβετέ το και ως ένα στοιχείο αυτοκριτικής. Μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παραπέμπει σε πολιτική πρόταση. Μάλλον σε κάτι άλλο παραπέμπει, να μην το χαρακτηρίσω. Αλλά σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση… Δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φλερτάρει με την ακροδεξιά, υποστήριξε ότι «γιατί πρέπει να εκπλήσσεται κάποιος με μία τέτοια υπόθεση εργασίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου; Άρα, δεν νομίζω ότι λέω κάτι το οποίο είναι άγνωστο στους Έλληνες πολίτες».

Απαντώντας πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν πως «την ημέρα που Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο αρχή – μέση – τέλος».

Συνολικά για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κουμουνδούρου τόνισαν ότι «ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33 % που πήρε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του «βέρτιγκο» στο οποίο έχει περιέλθει».

«Το σκληρό ροκ» απέναντι σε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Νέα Αριστερά

Παράλληλα, οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Κουμουνδούρου τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στη Νέα Αριστερά είναι εντεινόμενες και εδράζονται σε αυτό που είχαν διαμηνύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προ ημερών: «Τίποτα δεν θα πέφτει πλέον κάτω», όπως ανέφεραν, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, «σκληρό ροκ» αντιπαράθεσης σε όλα τα μέτωπα και τις κατευθύνσεις.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου περί των ψήφων των «Σπαρτιατών» τονιζόταν μεταξύ άλλων πως «τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…».

Λίγες μέρες πριν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υπογραμμίσει σε συνέντευξη που παραχωρήσει στον «ΑΝΤ1» ότι «όλα τα κόμματα ακόμα και τα αυτοαποκαλούμενα Αριστερά, χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ίδιο έκαναν και επί Αλέξη, στα χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2019 και μετά. Για ποιον λόγο;». Συγκεκριμένα βέλη έχει στρέψει κατά καιρούς και στα δύο κόμματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Χαρίτση.

Σημειώνεται ότι τη χθεσινή μέρα κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ψήφους των «Σπαρτιατών» με βάση τις δηλώσεις των Βασίλη Κασσελάκη και Τάκη Θεωδορικάκου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναδεικνύουν την ξεκάθαρη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν επιθυμεί τις ψήφους των «Σπαρτιατών», που είχε λάβει χώρα νωρίτερα από την εκτός γραμμής δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», που αργότερα ανασκεύασε.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι στην υπόθεση με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για τις ψήφους των «Σπαρτιατών» η ΝΔ έπεσε μόνη της μέσα στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τις δηλώσεις του, όπως αναφέρουν, «εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα του, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια του Μαξίμου να «προβοκάρει» τον Στέφανο Κασσελάκη».

Συνεχίζεται η περιοδεία Κασσελάκη σε Σάμο και Χίο

Στη Σάμο και τη Χίο θα βρεθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης περιόδευσε σε Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αρκιούς και Ικαρία.

Όπως σημειώνεται από την Κουμουνδούρου, κατά τις συνομιλίες του με τους κατοίκους που τον υποδέχονται σε θερμό κλίμα, οι πολίτες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας αλλά και την έλλειψης υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε μεταξύ άλλων κατά την περιοδεία του πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ έχει προσθέσει πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

Επίσης ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη της νησιωτικότητας. Τέλος, υπογράμμισε πως η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι των όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπείγουσα μεταφορά 15χρονου στο Νοσοκομείο Βόλου
Επόμενο άρθροΠέθανε πρώην αντιδήμαρχος του Αλμυρού