Αναρτάται σήμερα προς διαβούλευση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης είναι από νωρίς το πρωί στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για δια ζώσης διαβούλευση με την Περιφέρεια Αττικής, τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας (δημάρχους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης), καθώς και πολίτες (συλλόγους και σωματεία πυροπαθών).

Το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα ρέματα τα οποία βρίσκονται την περιοχή, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης. Θα κατεδαφιστούν περίπου 140 σπίτια, 340 μάντρες και αυλές προκειμένου να διευθετηθούν τα ρέματα, να ανοίξουν δρόμοι προς την παραλία και να δοθεί μια νέα ζωή στο Μάτι, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Στόχος μας να μη χαθεί χρόνο για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης. Το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους του Ματιού, στην Ελλάδα, στη συνείδησή μας, είπε.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝαυπηγεία Ελευσίνας: Πώληση στην ΟΝΕΧ ή παρέμβαση εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΧασάν: «Αφιερωμένο στους οπαδούς μας»