Στην επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στη Ραμνή του δήμου Αποκορώνου παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στη γενναία αντίσταση του λαού της Κρήτης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή για να περάσει στις επόμενες γενιές. Και τα λέω αυτά, γιατί δεν είμαστε πολιτικά ουδέτεροι. Οι πράξεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν εθνικά, πατριωτικά, ιδεολογικά», ανέφερε.

«Γι’ αυτό, με πυξίδα τον σεβασμό στους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στον ναζισμό, πήραμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε υπόμνημα πριν από δεκαπέντε μέρες, ώστε να μην συμμετέχουν στις εκλογές οι υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης

«Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στην προ ολίγων ημερών πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, την οποία συνυπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Αριστερά, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι.

«Καμία συνεργασία μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με την ακροδεξιά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς, την πρωτοβουλία αυτή δεν συνυπέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», υπογράμμισε.

«Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών και όχι μια Ευρώπη του γαλλογερμανικού άξονα. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι να το καθορίζουν άλλοι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Τουρκογιώργη – Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το παρών
Επόμενο άρθροΧαμός στο Πασαλιμάνι από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού