Νέα διχογνωμία σχετικά με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη έχει προκύψει στην οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Όπως γνωρίζουμε ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του είχε αποφασίσει τόσο σε ποιο μέρος θέλει να ταφεί όσο και ποιο γραφείο τελετών ήθελε να αναλάβει την διαδικασία.

Η κόρη του έχει αντίρρηση για το συγκεκριμένο γραφείο και ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή η σορός του μουσικοσυνθέτη βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και φυλάσσεται από αστυνομικούς.

Μόλις χθες έληξε η διαμάχη της οικογένειας σχετικά με το μέρος ταφής του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη του Μαργαρίτα τελικά να συμβιβάζεται να δέχεται να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

Ο Αλέξης Κούγιας, ως εκπρόσωπος της Μαργαρίτας  Θεοδωράκη, μίλησε στο Πρωινό:

«Η κύρια Θεοδωράκη ήθελε αρχικά να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά τελικά αποφάσισε να ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως παρενέβη ο Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από τα Χανιά και μπορώ να σας πω μετά από κουβέντα με την κόρη του και η ίδια θέλει να κατέβει στα Χανιά. Ο νόμος λέει ότι ο θανών μπορεί να προεπιλέξει τον τόπο ταφής του, αλλά δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών».

Η τελευταία του επιθυμία είναι γραμμένη σε υπολογιστή, όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας, και μπορεί και αυτό να αμφισβητηθεί, αλλά η κόρη του έχει αποφασίσει να πάει στην Κρήτη. Όσον αφορά το γραφείο τελετών «εμφανίζεται μια σύμβαση την οποία αμφισβητούμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντζελίνα Τζολί για Μπραντ Πιτ: Φοβήθηκα για τα παιδιά μου – Πληγώθηκα όταν ήθελε να δουλέψει με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
Επόμενο άρθροΟ Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς