O Mανώλης Όθωνας πρ. υφυπουργός και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία και την οικονομία. «Στην πρώτη υγειονομική φάση, η χώρα ανταπεξήλθε άριστα,» σημείωσε ο κ. Όθωνας. «Αναφορικά με τη στάση του κόμματός μας», πρόσθεσε, «βάλαμε πλάτη ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση. Τώρα διανύουμε τη δεύτερη φάση κατά την οποία η επανένταξη στους φυσιολογικούς ρυθμούς είναι δύσκολη και θα γίνεται σταδιακά.»

Βέβαια, επισήμανε ο κ. Όθωνας, αν είχε στηριχθεί σε στέρεα βάση το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Φροντίδας, δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος πιθανής επιστροφής στο φόβο να μη μπορεί να παρασχεθεί μαζική αντιμετώπιση περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία. Γι αυτό και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι για μας το μείζον θέμα στη δέσμη μέτρων που θα εξαγγείλουμε προσεχώς.

Σε ερώτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που πηγαίνει προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ο κ.Όθωνας απάντησε κατηγορηματικά ότι το ΚΙΝ. ΑΛΛ. δεν θα το ψηφίσει αφού δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του για αναθεώρηση διατάξεων που αφορούν θέματα εξορύξεων ή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στα θέματα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, ο κ. Όθωνας μίλησε για μέτρα ανεπαρκή και αποσπασματικά, καθώς δε διασφαλίζουν την επιδότηση εργασίας σε ευρύτερη κλίμακα ούτε θέτουν τις προϋποθέσεις να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Τέλος σχετικά με τα σενάρια που διακινούνται για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού μετώπου ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, ο κ. Όθωνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Σοσιαλδημοκρατία δε φοράει ούτε παπιγιόν ούτε αμπέχονο και ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη χωρίς αστερίσκους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Μαίρη Συνατσάκη έβαψε τα μαλλιά και τα φρύδια της στο πεζοδρόμιο
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης (video)