«Ανησυχία υπάρχει αλλά δεν πρέπει να ενδίδουμε στον πανικό», επισήμανε στην κάμερα της ΕΡΤ η αρμόδια Επίτροπός της ΕΕ για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.
«Δεν απέκλεισε τον κίνδυνο πανδημίας» και επισήμανε πως «όλες οι προσπάθειες εστιάζονται στον συντονισμό των υγειονομικών υπηρεσιών των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων».

«Είναι μια κατάσταση που σίγουρα προκαλεί ανησυχία αλλά δεν ενδίδουμε στον πανικό. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα φαινόμενα παραπληροφόρησης και στις ξενοφοβικές δηλώσεις που παραπλανούν τους πολίτες», τόνισε.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σήμερα, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε ακόμη στη φάση του περιορισμού. Δεδομένης της ταχύτητας όμως που μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση, όπως το έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για πιθανή αύξηση του αριθμού των περιστατικών».

«Εκείνο που προέχει αυτή την ώρα, είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των υγειονομικών υπηρεσιών σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο πανδημίας», ανέφερε η Επίτροπός Υγείας.

«Έχουμε ζητήσει τα κράτη-μέλη να επανεξετάσουν τα σχέδια αντιμετώπισης πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για υγειονομική περίθαλψη, για την ικανότητα διάγνωσης, για τις εργαστηριακές δοκιμές», επεσήμανε.

Χθες, η Στέλλα Κυριακίδου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στη χώρα μας ακολουθούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Είχα ήδη τηλεφωνική επικοινωνία εχθές με τον υπουργό υγείας. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, όπως ακριβώς αυτά έχουν δοθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και βέβαια υπάρχει και η παρακολούθηση της κατάστασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση, Βρυξέλλες, Γιώργος Συριόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια
Επόμενο άρθροΠτώση άνω του 5% στη Γερμανία και 6% στην Ελλάδα