«Μια νέα, θετική, διεθνής εικόνα της χώρας είναι η νέα κληρονομιά της Ελλάδας από την κρίση. Και μια αίσθηση ότι και στα πολύ δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εναρκτήρια ομιλία της στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο φέτος, λόγω ειδικών συνθηκών, πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε «το κράτος κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και η Ελλάδα τον σεβασμό της διεθνούς κοινής γνώμης».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η θωράκιση του συστήματος υγείας είναι  «το πεδίο στο οποίο κρίνεται και σφυρηλατείται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία».

Το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα», θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου έως τις 12 Ιουνίου.

Το Φόρουμ θα μεταδίδεται ζωντανά από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Μέγαρο του Ζαππείου, χωρίς την παρουσία κοινού, και το πρόγραμμα του Φόρουμ θα εμπλουτίζεται με ζωντανές συνδέσεις από διάφορα σημεία του κόσμου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει στο συνέδριο, σε μία συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15 μμ.

Η πρώτη μέρα των εργασιών είναι αφιερωμένη στην Υγεία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας.

Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας και της Οικονομίας, και στις μεγάλες Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στον κόσμο, την Ευρώπη και στην περιοχή μας στη μετά Cοvid-19 εποχή.

Στο επίκεντρο της τρίτης ημέρας θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και των Επιχειρήσεων.

Η τέταρτη και τελευταία μέρα, θα αφιερωθεί σε θέματα Ηγεσίας στον τομέα των Επιχειρήσεων και στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Βαρύ πλήγμα για τις αερομεταφορές
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: Υπέγραψε ο Όλαφ Ρέμπε