Από το Blue Generation, την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό  του Ευρωπαϊκού  Οικονομικού Χώρου για τη νεανική απασχολησιμότητα, υλοποιείται σε 6 χώρες της Ευρώπης και διευθύνεται στην Ελλάδα από την Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., προκειμένου να υλοποιηθούν σεμινάρια ενημέρωσης των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία επιλέχθηκε η νησιωτική περιοχή των Σποράδων.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, καθώς οι νέοι που θα τα παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγέλματα με ουσιαστικές προοπτικές σε ένα κλάδο που εξελίσσεται δυναμικά και ταυτόχρονα θα συμβάλουν με θετικό τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου τους και στη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού τους κεφαλαίου, του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β. Σποράδων.

Ειδικότερα, το Blue Generation παρέχει ψηφιακά εργαλεία, όπως τον  Οδηγό  Καριέρας και την Blue Career Job platform,  που δίνουν τη δυνατότητα  στους μαθητές να μάθουν περισσότερα για τα επαγγέλματα της θάλασσας και τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ενώ σε όσους μαθητές δείξουν ενδιαφέρον παρέχεται  δωρεάν  εξατομικευμένο mentoring  που θα δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματά τους.

Σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των νησιών και υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Thalassa,  το Blue Generation Project επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου σχολεία της Σκιάθου, σήμερα,  10 Νοεμβρίου, επισκέπτεται σχολεία της Σκοπέλου και θα ολοκληρώσει το οδοιπορικό του στην Αλόννησο, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου όπου θα ενημερώσει τους ντόπιους μαθητές και νέους.

 

Προηγούμενο άρθροΚαρπενήσι: Αναβαθμίζεται η φοιτητική εστία
Επόμενο άρθροΛεονόρα Αντίο, Τα Ίχνη της Βίας και ακόμη 5 ταινίες κάνουν απόψε πρεμιέρα στα σινεμά