Τρεις κορυφαίοι ποδοσφαιριστές από διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα είναι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου παίκτης της χρονιάς στα Globe Soccer Awards, που θα απονεμηθούν για 10η φορά στις 3 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι.

 

Υποψήφιοι για το βραβείο, που είναι διαφορετικό αν και προσομοιάζει με αυτό της Χρυσής Μπάλας, είναι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους, ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Κιλιάν Μπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν.

 

Οι δύο τελευταίοι οδήγησαν την Εθνική Γαλλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ενώ ο Ρονάλντο την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τρίτου σερί Champions League.

 

Στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή, τον τίτλο διεκδικούν, ο Γάλλος ομοσπονδιακός, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο συμπατριώτης του, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος με τη Ρεαλ κατέκτησε καιτο περσινό βραβείο, ο Αργεντινός Ντιέγκο Σιμεόνε, για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος οδήγησε την Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League και ο Ιταλός Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που έχει καταστήσει την Γιουβέντους …μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας.

 

Τέλος, στην κατηγορία του καλύτερου συλλόγου θα διαγωνιστούν η Ρεαλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ και η Ατλέντικο Μαδρίτης.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠιθανότατα κατάλληλος για ζωή ένας πλανήτης του άστρου TRAPPIST-1
Επόμενο άρθροΈνα αυξανόμενο φαινόμενο της εποχής μας»