Σταθεροί πωλητές τα 4-5 funds που εδώ και καιρό shortάρουν τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Kαι πως να μην επιμένουν, όταν σε διάστημα 3μηνου κερδίζουν σχεδόν 30% και από τα τελευταία υψηλά του κλάδου (από τις 1.042,30 μονάδες) πάνω από 60% και βλέπουν, ότι ακόμη και σήμερα, η Aθήνα δεν έχει προλάβει να προχωρήσει σε πειστικές απαντήσεις όσον αφορά στην «βόμβα» των «κόκκινων» δανείων, οι βασικοί μέτοχοι μειοψηφίας των συστημικών ομίλων δεν βάζουν το… χέρι στην τσέπη και η αποτίμηση εξασθενεί από εβδομάδα σε εβδομάδα. Γεγονός, που αδυνατίζει -πλέον των άλλων- την θέση των τραπεζών στην διαπραγμάτευσή τους με τα funds για τα χαρτοφυλάκια των «κόκκινων» δανείων.

 

Όσο πιο αδύναμες είναι οι τράπεζες, τόσο καλύτερες τιμές, προς όφελός τους, θα διεκδικήσουν και πιθανότατα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα κάθε λογής funds.

 

Πρακτικά, όπως έλεγε έμπειρος χρηματιστής, συστημικής χρηματιστηριακής, με τις short επιθέσεις των Lansdowne, που αύξησε και άλλο τις θέσεις πώλησης στη μετοχή της Eurobank, το OceanWood στην Alpha Bank, επιτυγχάνονται δύο… τρυγόνια. Tων κερδών για τα ίδια τα short funds, αλλά και των χαμηλότερων τιμών που εξασφαλίζουν τα χαρτοφυλάκια που διεκδικούν τα «κόκκινα δάνεια».

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα βρει μνηστήρες ο Στέγγος;
Επόμενο άρθροTο «μυστικό όπλο» των EΛΠE