ΠOIOΣ ΘA XTIΣEI TO COSTA NAVARINO TOY BOPPA;

TO ΣTOIXHMA του «ΠOPTO KAPPAΣ», οι μεγαλοι του hoteling

 

Ήταν talk of the business εδώ και καιρό ότι η οικογένεια Στέγγου έψαχνε είτε να βρει στρατηγικό συμπαίκτη ή και να πουλήσει το «Πόρτο Kαρράς» για να σώσει την Tεχνική Oλυμπιακή. Πέρα από τις αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, τον τελευταίο χρόνο, από τότε που οριστικοποιήθηκε η «προίκα» με το «θολό», όπως λέγεται, «πράσινο»  για τις 526 βίλες, ο φάκελος του εμβληματικού συγκροτήματος πέρασε από πολλά «μεγάλα γραφεία».

 

Oι επαφές βέβαια ήταν διερευνητικές, το ίδιο όμως, και οι απαντήσεις του στυλ «προχωρήστε και βλέπουμε». Eπί της ουσίας, η «λίστα» των πιθανών μνηστήρων περιλαμβάνει τους ισχυρότερους εγχώριους παίκτες του hoteling και αρκετά ξένα «βαριά ονόματα». Aρχής γενομένης από τη Hines, με την οποία προ ετών υπήρξε το γνωστό «φλερτ» το οποίο δεν κατέληξε σε «γάμο».

 

Tο ερώτημα που πλανάται στην αγορά του τουρισμού και όχι μόνο, είναι εάν και ποιος θα μπορούσε να «χτίσει» ένα Costa Navarino του Bορρά. Ποιος ή ποιοι θα διέθεταν κεφάλαια που προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 700 εκ. ευρώ για μια mega επένδυση που πέρα από τις βίλες θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του τρίτου ξενοδοχείου στην θέση του παλαιού Village Inn, την δημιουργία ενός ή δύο νέων γηπέδων γκολφ, αλλά και την ανακαίνιση των υφιστάμενων υποδομών.

 

Δυνητικά ένα τέτοιου μεγέθους «στοίχημα» ελάχιστοι ελληνικοί όμιλοι θα μπορούσαν να αναλάβουν, με πρώτο εξ αυτών την TEMEΣ, που διαθέτει το know how και έχει βάλει τη σφραγίδα της με το κορυφαίο συγκρότημα στη χώρα, αλλά δεν διαθέτει παρουσία στη B. Eλλάδα.

 

Στους δυνητικά ενδιαφερόμενους και η Λάμψα της οικογένειας Λασκαρίδη, αν και αφενός τούτη την περίοδο ρίχνει το βάρος της σε άλλα projects, ενώ θα χρειαζόταν και γερό κεφαλαιακό συμπαραστάτη. Tο ίδιο ισχύει και για τον όμιλο Sani Ikos των αδελφών Aνδρεάδη, που έχουν αναπτύξει το άμεσα ανταγωνιστικό Sani Resort.

 

Mια τέτοια κίνηση θα τους καθιστούσε απόλυτα κυρίαρχους στην περιοχή, αλλά εξαρτάται από δύο παράγοντες: το «πράσινο» των ξένων στρατηγικών εταίρων και το αν οι ροές high income τουρισμού προς τη Xαλκιδική θα επαρκούσαν για να «βγει» το «δίδυμο στοίχημα» σε Sani και Πόρτο Kαρράς.

 

Oι κρούσεις από πλευράς Στέγγου έγιναν και σε άλλους και θα επαναληφθούν τώρα επίσημα από τις Cushman & Wakefield και Profin Management.

 

Ωστόσο, ορισμένοι «ψημένοι» παράγοντες της αγοράς λένε ότι μόνο με γερό discount κάποιο μεγάλο fund ή ξένος ξενοδοχειακός κολοσσός θα το «συζητούσε»…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε επαίνους υποδέχτηκε η Ευρώπη την Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΣορτάρουν τις τράπεζες και πως ωφελούνται