Σε κινητοποίηση παραμένει το υπουργείο εξωτερικών καθώς τα περιοριστικά μέτρα σε πολλες χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. δημιουργούν προβλήματα σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Από την Ισπανίδα ομόλογο του ο Νίκος Δένδιας ζήτησε χθες να διευκολυνθούν και να επιστρέψουν στην Ευρώπη Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Λατινική Αμερική, με τις πτήσεις με τις οποίες η Ισπανία επιστρέφει δικούς της πολίτες, ενώ θα επιστρέψουν και Έλληνες φοιτητές από το πρόγραμμα Εράσμους.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρξουν τρεις πτήσεις από την Βαρκελώνη και την Μαδρίτη, ενώ το Σαββατο θα υπάρξει και πτήση της Aegean από την Βαρσοβία.

Για κάθε πληροφορία και οδηγίες οι ‘Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να ενημερώνονται από τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία και από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ. Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο λειτουργέεί όλο το εικοσιτετράωρο.

Υπενθυμίζεται η γενική σύσταση για αποφυγή ταξιδιών, ενώ με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, υφίσταται περιορισμός στις μετακινήσεις από και προς την Αλβανία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).

-Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την κρυπτογραφική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών:

Κρυπτογραφική Υπηρεσία: +302103681000 / 1259 / 1730

Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες:

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή χώρας προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό, για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στην χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή.

Σε μήνυμα του προς τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ σε όλον τον κόσμο ο Νίκος Δένδιας εκφράζει την ελπίδα ότι σύντομα «η δύσκολη αυτή περίοδος θα αποτελέσει παρελθόν», ενώ ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για την αφοσίωση, το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠότε θα καταβληθούν οι συντάξεις κύριες, επικουρικές και τα επιδόματα
Επόμενο άρθροΗ εξομολόγηση για τα όσα άσχημα βίωσε ως έφηβη στο Χόλιγουντ