Τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου καταγγέλλουν τον Δήμο Βόλου, καθώς ακόμα δεν έχουν λάβει τις τροφές για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, που είχε ανακοινώσει ο Δήμος ότι θα διαθέσει για τις φιλοζωικές ομάδες, αλλά και για φιλόζωους πολίτες. Συγκεκριμένα, είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθεί 1,6 τόνος τροφής.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, αναφέρει πως τα μέλη της, αυτές τις δύσκολες ημέρες, χωρίς να δουλεύουν, αγοράζουν μόνοι τους τις τροφές για τα αδέσποτα ζώα, καθώς εν καιρώ κορωνοϊού, υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα στην πόλη που λιμοκτονούν.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας:

«Καταγγέλλουμε δημόσια τους υπεύθυνους και τον Δήμο Βόλου!!
Σήμερα συμπληρώνεται και η τρίτη εβδομάδα χωρίς ο Δήμος να έχει δώσει ούτε ένα γραμμάριο τροφής για τα αδέσποτα. Η τρίτη εβδομάδα που ακούμε δικαιολογίες. Η τρίτη εβδομάδα που κάνουμε υπομονή και περιμένουμε… δεν πάει όμως άλλο, τέρμα οι δικαιολογίες, τέρμα οι απαντήσεις τύπου “Αύριο να περάσετε από το κτήριο Αλληλεγγύης να προμηθευτείτε”, “Δεν έχουμε προμηθευτεί ακόμα τις τροφές λόγω έλλειψης προσωπικού στα εργοστάσια παραγωγής”, “Ελάτε να πάρετε δυο τσουβάλια να ταΐσετε και την άλλη εβδομάδα να πάρετε άλλα δυο”, “Υπομονή λίγες μέρες”. Ποιος να κάνει υπομονή; Τα αδέσποτα;;;;;;; Ή οι φιλόζωοι που χωρίς δουλειές πλέον προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν;;;;;;;; ΤΕΡΜΑ !!!! ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Είστε υπεύθυνοι που αυτά τα ζώα ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ !!!!! ΤΑ ΖΩΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΓΕΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΑΣΙΤΙΑΣ!!
Αναλάβετε τις ευθυνες σας τώρα κύριοι υπεύθυνοι, οι δικαιολογίες λυπούμαστε,αλλα δεν τρώγονται !!
*Τηλέφωνο υπεύθυνου γραφείου Βόλου, 2421020412,τηλεφωνούμε όλοι και ζητάμε τα αυτονόητα!».

Τι λέει ο Δήμος Βόλου

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κ. Παρασκευή Αναγνώστου-Στάθη, δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ πως οι τροφές δεν έχουν φθάσει ακόμα στα χέρια των φιλόζωων της πόλης, γιατί υπάρχει υποτονική παραγωγή, αλλά και πρόβλημα στη μετακίνηση, λόγω του κορωνοϊού, για αυτό και υφίσταται αυτή η καθυστέρηση.

Η κ. Αναγνώστου ζητά όλοι να κάνουν υπομονή και πως έπρεπε να γίνει σχεδιασμός, ώστε να υπολογισθεί που ακριβώς θα δοθούν οι τροφές για τα αδέσποτα, ενώ δήλωσε πως η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα διατεθούν οι τροφές.

Σήμερα, 10 Απριλίου, θα παραδοθεί η πρώτη παλέτα τροφών για τα αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με την κ. Αναγνώστου και οι ενδιαφερόμενοι φιλόζωοι, αλλά και οι Οργανώσεις, θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Προηγούμενο άρθροΣε φυλακή της Αυστρίας λόγω κορωνοϊού παραμένει ένας 51χρονος – Είχε καταδικαστεί στον Βόλο
Επόμενο άρθροΣε κέντρο θεραπείας με υδροξυχλωροκίνη μετατράπηκε το «Καμπ Νου»