Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, στο Βαρύπετρο Χανίων, ο Βοτανικός Κήπος, που σχεδίασε και υλοποίησε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία προστασίας της φύσης.


Ο Βοτανικός Κήπος αποτελεί μέρος του σχεδίου και του οράματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη και δημιουργήθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος πολιτικού και της συζύγου του Μαρίκας.

Όπως είπε η κόρη του Κων/ νου Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, τα εγκαίνια αφορούν το πρώτο μέρος του έργου και υλοποιήθηκε με χρήματα που προέρχονται απο δωρεές στη μνήμη του πατέρα της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κήπο, με δεκάδες θεραπευτικά βότανα και ενδημικά φυτά της Κρητικής γης, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του πανέμορφου μοναστηριού της Αγίας Κυριακής.

Σύμφωνα με την κ. Μητσοτάκη το πάρκο θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τους μαθητές, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αγάπησε πολύ και προστάτευε τη φύση της Κρήτης κι αυτό το έργο θα του έδινε πολύ μεγάλη χαρά, πρόσθεσε η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη .

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κατερίνα Μητσοτάκη τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη δημιουργία μονοπατιού που θα ξεκινάει από τη μονή της Αγίας Κυριακής και θα καταλήγει στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, ενώ αναμένεται η υλοποίησή του από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η τελευταία δράση στο πλαίσιο εκπλήρωσης της επιθυμίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιδρύματος, η αναδάσωση των Λευκών Ορέων, η οποία εκτιμάται οτι θα έχει προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΡΤ3 – Η Αφρική από ψηλά
Επόμενο άρθροΡέθυμνο: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τουρίστριας στον Ψηλορείτη