Την Παρασκευή 26 Απριλίου, έγινε στον Βόλο ημερίδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στόχο να καταγραφούν οι απόψεις επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών, ώστε να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση δράσεων για την επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία-Έρευνα, του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να επιδοτηθούν άμεσα με 200.000 ευρώ, αν παρουσιάσουν κάποια καινοτόμα ιδέα.

Οπως είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας, οι ημερίδες διαβούλευσης με τους φορείς της επιχειρηματικότητας ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου κι αμέσως μετά θ’ αρχίσει η διαδικασία προκήρυξης των προγραμμάτων, που αφορούν κυρίως τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Επισήμανε επίσης ότι, η επιχειρηματικότητα στην Θεσσαλία μπορεί να έχει πληγεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη, αλλά θα ανακάμψει γρήγορα. Για τη Μαγνησία είπε ότι, τα πλεονεκτήματά της βρίσκονται στον τουρισμό και στην επεξεργασία του μετάλλου κι αυτά πρέπει να υποστηριχθούν ιδιαίτερα.

Ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Λεωνίδας, τόνισε ότι, υπάρχουν δύο κυρίαρχοι θεματικοί άξονες, ”Τουρισμός- Πολιτισμός” και ”Βιομηχανία- Μέταλλο – Υλικά”, λόγω εξειδίκευσης των επιχειρήσεων, αλλά κι ο άξονας ”Αγροδιατροφή, Αλιεία, Κτηνοτροφία” μπορεί να συμμετάσχει.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Ανατροπή οχήματος που μετέφερε παράνομα μετανάστες – Πέντε τραυματίες
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Συνάντηση Κουτσούμπα με το Συνδικάτο εργαζομένων της Amazon στις ΗΠΑ