Ο Όλυμπος είναι γνωστό ότι προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, με κορυφαία την ορειβασία. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί και πόλο έλξης για τους αθλητές του Παραπέντε απ’ όλο τον κόσμο.

 

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν στο μυθικό βουνό δεκάδες τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ συνδυάζοντας τις διακοπές τους με το αγαπημένο τους άθλημα.

 

Ο Όλυμπος αποτελεί το καλύτερο ίσως πεδίο για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα. Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου, στην Καρύα και την Καλλιπέυκη. Χωρίς υπεροβλή, αρκετοί γνώστες του αθλήματος παραλληλίζουν την συγκεκριμένη περιοχή με την αντίστοιχη της Χαβάης για τους σερφερ.

 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα. Σε όλη την Ευρώπη οι αθλητές που ασχολούνται με το Παραπέντε ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο, ενώ τόσοι υπολογίζονται και οι Ασιάτες που ασχολούνται με αυτό το άθλημα .

 

Ο π. Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, υποδεχόμενος τους τουρίστες, δήλωσε για τις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής και τις δυνατότητες αξιοποίησης του βουνού πως “σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό μέσα από δεκάδες διοργανώσεις που έχουμε κάνει, το ίδιο κάνουμε και όσον αφορά το Παραπέντε βελτιώνοντας αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται αθλητές τόσο για την πρόσβαση όσο και τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης. Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς ει ναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Θέλουμε να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό”.

 

“Το Παραπέντε είναι ακριβό σπορ αφού ο εξοπλισμός κάνει από 5.000 έως 10.000 και οι τουρίστες που ασχολούνται και έρχονται στην περιοχή ανήκουν στις υψηλά εισοδηματικές κατηγορίες κάτι που σημαίνει ότι είναι τουρίστες που μπορούν να ξοδέψουν . Οι περισσότεροι είναι εργοστασιάρχες, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων”, πληροφόρησε ο Στέλιος Μακροβασίλης Εκπαιδευτής Παραπέντε και ιδιόκτητης του γραφείου Olympic Wings που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό.

 

Τόνισε ακόμα ότι “όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή κανείς από τους ντόπιους δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχαμε. Η περιοχή είναι πανέμορφη και μοναδική. Φέρνουμε χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος μπορεί να γίνει το Παγκόσμιο κέντρο για το Παραπέντε κάτι που θα αλλάξει τελείως την περιοχή. Ευχαριστώντας τέλος τον κ. Θανάση Παιδής για την βοήθεια που προσφέρει αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης υποδομών και στον σχεδιασμό κάποιων σημαντικών δράσεων για το 2019 σε συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

 

 

“Οι Κινέζοι που βρίσκονται στην Περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι και όλοι δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή φέρνοντας ακόμη περισσότερο κόσμο”, κατέληξε.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Bασιλιάς» και στο ταμπλό ο Λιβανός
Επόμενο άρθροΜαζικές αγορές γερμανικών πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες