Η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού εικόνων και video Instagram ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε από χθες (09/10), μια νέα λειτουργία με σκοπό να καταπολεμήσει την διαδικτυακή παρενόχληση (Ιnternet bullying).

 

Ο νέος επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μόσερι ανέφερε σε γραπτό του μήνυμα ότι η ομάδα στοχεύει στην εξάπλωση της καλοσύνης και θα το κάνει με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης που μπορούν να εντοπίσουν τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα σαρώνει οπτικά φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τακτικές εκφοβισμού όπως την σύγκριση επιθέσεων στην εμφάνιση ή τον χαρακτήρα ενός ατόμου, την ταξινόμηση και βαθμολόγηση εικόνων και απειλές για την ευημερία και την υγεία κάποιου. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στη συνέχεια σε μια μια ομάδα αρμόδια για τη λειτουργία του ιστότοπου για έλεγχο.

 

Η εφαρμογή της λειτουργίας αυτής θα ξεκινήσει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.

 

“Η εξέλιξη αυτή θα μας βοηθήσει να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε πολύ περισσότερες αναρτήσεις”, πρόσθεσε ο Μόσερι. “Είναι ένα επιπλέον βασικό στάδιο καθώς πολλοί άνθρωποι που πέφτουν θύματα παρενόχλησης μέσω του Διαδικτύου ή που την εντοπίζουν δεν το αναφέρουν”, εξήγησε ο ίδιος.

 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Instagram εγκαινίασε την μάχη της ενάντια στην ηλεκτρονική παρενόχληση, εισάγοντας ένα εργαλείο που εμποδίζει τα επιθετικά σχόλια. Οι χρήστες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την επιλογή “Απόκρυψη σχολίων”, μέσω της οποίας θα μπορούσαν να κρύψουν το χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο ή την παρενόχληση τόσο για τις αναρτήσεις όσο και για τα ζωντανά βίντεο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔύσκολο καιροί για την Άνγκελα Μέρκελ
Επόμενο άρθροΔεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της οικογένειας Κουτσολιούτσου