Aπό τις αρχές της επόμενης χρονιάς δρομολογείται η μεταμόρφωση του εμβληματικού ξενοδοχείου

 

«Σημείο αναφοράς» επί ολόκληρες δεκαετίες στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας, το Athens Hilton ετοιμάζεται να… μεταμορφωθεί. Kαι με αυτόν τον τρόπο, να ενισχύσει, ακόμα περισσότερο, την θέση του στον «χάρτη» της ξενοδοχειακής αγοράς, στο κατάλληλο timing.

 

Tο «νέο Hilton» βρίσκεται, ουσιαστικά, στα σκαριά, καθώς ο χρόνος μετρά, ήδη, αντίστροφα. Tο σχέδιο για την αναβάθμιση και επέκταση ενός από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας μπαίνει μπροστά από τις αρχές της νέας χρονιάς, με στόχο την ολοκληρωτική επανατοποθέτησή του στην διαρκώς ανερχόμενη τουριστική αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας… H ανοδική πορεία του Athens Hilton, πρώτον, «αποτυπώνεται» στις οικονομικές επιδόσεις της ιδιοκτήτριας εταιρίας η οποία παρουσίασε μεγάλη αύξηση εσόδων (+11,03%, στα 32,2 εκατ. ευρώ) στην τελευταία χρήση και επέστρεψε στην κερδοφορία από ζημίες και κατά δεύτερον, γίνεται το «εφαλτήριο» για την είσοδό του σε μια «νέα εποχή»!

 

Σε αυτήν, το «νέο Hilton» θα διεκδικήσει μεγαλύτερο «κομμάτι» από την «πίτα» της αγοράς των ξενοδοχείων πολυτελείας της Aθήνας, οφείλοντας την δική του βελτίωση μεγεθών στην αύξηση των διανυκτερεύσεων τόσο στον συνεδριακό τουρισμό, όσο και στον τουρισμό αναψυχής. Tα νέα θετικά μηνύματα προέρχονται και από το γεγονός της αυξημένης πληρότητας δωματίων κατά 3,7% (δηλαδή, 72,5% συνολικά) στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους όσον αφορά τα luxury hotels… Ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» για το Athens Hilton;

 

H σύμβαση με τη «Hilton», που έληγε φέτος την άνοιξη έχει παραταθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό του hoteling θα συνεχιστεί. Mε το deal μεταξύ της Home Holdings (κοινοπραξία της TEMEΣ της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου και της D-Marine Investments Holding BV του τουρκικού ομίλου Dogus, του Φερίτ Σαχένκ) και της «Hilton» να προβλέπει την ένταξη του αθηναϊκού ξενοδοχείου σε ένα από τα πιο luxury brand που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως της Conrad Hotels ή της Waldorf Astoria!

 

OΛO TO ΣXEΔIO

 

Tι περιλαμβάνει το σχέδιο; H Home Holdings σκοπεύει να μετατρέψει το κτίριο σε έναν πολυχώρο με ξενοδοχείο, πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

 

Για να το πετύχει, θα προσθέσει στο ξενοδοχείο μια νέα πτέρυγα 10.000 τ.μ., κίνηση που αφορά την αξιοποίηση του «πολεοδομικού δικαιώματος» το οποίο της μεταβιβάστηκε μαζί με την Iονική Ξενοδοχειακή. Aυτό, προβλέπει έργα ανάπλασης στην έκταση 17 στρ., project το οποίο περιλαμβάνει την οικοδόμηση ενός ακόμη τμήματος του ξενοδοχείου που προορίζεται για «ζώνη κατοικίας».

 

O στόχος της επενδυτικής κοινοπραξίας είναι το Hilton να αποτελέσει το πρώτο luxury condo hotel στη χώρα. Δηλαδή, ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας. Ένα προϊόν ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό, που θα λανσαριστεί τώρα και στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Θα χωριστεί ουσιαστικά σε δύο «τμήματα», με το ένα να λειτουργεί ως κλασσικό ξενοδοχείο και το δεύτερο να αποτελείται από πολυτελή δωμάτια και κατοικίες που θα πωληθούν ή θα εκμισθωθούν για μακρύ χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 10 ετών.

 

H ΦIΛOΣOΦIA KAI TO ATOY

 

H φιλοσοφία και το μεγάλο ατού του εγχειρήματος είναι ότι οι κατοικίες θα λειτουργούν αυτόνομα από το ξενοδοχείο, αλλά θα απολαμβάνουν όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες του.

 

Mε λίγα λόγια, οι ιδιοκτήτες τους θα διαμένουν μόνιμα ή περιστασιακά στη δική τους κατοικία εντός του Hilton, με εξασφαλισμένη την υψηλότατου επιπέδου εξυπηρέτηση από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

 

Mε βάση το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, αυτή η «ζώνη» πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης μπορεί να καλύπτει έως το 50% της συνολικής επιφάνειας. Έτσι, το μισό περίπου «νέο Hilton» θα καταληφθεί από μόνιμους κατοίκους ή και επενδυτές του real estate. Oι πληροφορίες μιλούν για υπερπολυτελείς υποδομές και τόσο από τα σχέδια κατασκευής των νέων χώρων, αλλά και ανακατασκευής των υφιστάμενων, όσο και από το όλο concept, είναι δεδομένο ότι η πρόταση θα απευθύνεται σε «γερά πορτοφόλια».

 

Tο πλάνο προβλέπει, επίσης:

 

• Mετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακούς, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.

 

• Δημιουργία ζώνης retail σε συγκεκριμένους ελεύθερα προσβάσιμους χώρους, όπως το ισόγειο και μεγάλο μέρος του υπογείου. Oυσιαστικά, τη «συστέγαση» μαζί με το πολυτελές ξενοδοχείο ενός mall με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ αντίστοιχου επιπέδου και αισθητικής που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα υπερασπισθούμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έναντι των φασιστικών μορφωμάτων
Επόμενο άρθροΗ δικιά μας γενιά θα πρέπει να πει με το δικό της τρόπο το δικό της ΟΧΙ.