Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Α1 με τον Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

 

Με τον Παππά να κάνει μεγάλο ματς και να τελειώνει με 24 πόντους, οι «πράσινοι» επικράτησαν του «αιωνίου» αντιπάλου τους με 79-70, έκαναν το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και υποχρέωσαν τους Πειραιώτες στην πρώτη εφετινή τους ήττα εντός των συνόρων.

 

Παράλληλα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέτυχε την δεύτερη σερί νίκη επί του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, μετά από εκείνη της 9ης Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Euroleague.

 

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ προερχόμενες από ισάριθμες ήττες στην Euroleague και ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη για να διατηρήσουν το αήττητο στην Α1, αλλά κυρίως για να ανακτήσουν την ψυχολογική ώθηση ενόψει της διαβολοβδομάδας που ακολουθεί στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχουν.

 

Οι «πράσινοι» μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους κατάφεραν να παίξουν καλή άμυνα, είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Νίκο Παππά (24π με 4/8 τρίποντα) και κατάφεραν να κάνουν το 2Χ2 επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους στις μέχρι τώρα μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η συγκλονιστική εμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι (20 πόντοι με 3/3 τρίποντα) δεν ήταν αρκετή για την πειραϊκή ομάδα να πάρει τη νίκη.

 

Πλέον, ο Ντέιβιντ Μπλατ καλέιται να διαχειριστεί το πνευματικό μέρος μέσα στ΄ αποδυτήρια της ομάδας του. Οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ και πλέον καλούνται να… ανεβάσουν στροφές, ενόψει των κρίσιμων αγώνων στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Το ντέρμπι ήταν πάρα πολύ κακό στο πρώτο 20λεπτο κι αυτό το δείχνει καθαρά και το σκορ με το οποίο μπήκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια (32-29).

 

Ο Ολυμπιακός τον 8 λαθών (τρία ο Ουίλιμας-Γκος) είχε σε εξαιρετική βραδιά τον ΛεΝτέι, ο οποίος πέτυχε 10 πόντους, έχοντας 2/2 τρίποντα κι ένα απίστευτο κάρφωμα. Εξαιρετικός ήταν και ο Πρίντεζης, που είχε 9 ριμπάουντ και 6 πόντους, αλλά και 2/6 βολές.

 

Ο ΛεΝτέι ήταν η αιτία που οι Πειραιώτες ξέφυγαν με +6 από τους γηπεδούχους (26-20) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ είχε τον «κρυμμένο άσο στο μανίκι του», τον Νίκο Παππά.

 

Ο Παναθηναϊκός, που είχε 0/10 τρίποντα και τον Καλάθη να έχει 0/5 σουτ, στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ τον ηγέτη που θα έφερνε την αντεπίθεση. Ο Παππάς με 2 τρίποντα κι ένα δίποντο έδωσε το έναυσμα για να κάνει η ομάδα του επί μέρους σκορ 12-1 και να περάσει μπροστά με 32-27.

 

Με 6/12 βολές τελείωσαν οι «πράσινοι» το πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές (Μιλουτίνοβ, Μπλατ).

 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει τον τρόπο να απαντά στην αντεπίθεση που επιχείρησε ο Ολυμπιακός, έχοντας τον Παππά σε απίστευτο βράδυ.

 

Ο ΛεΝτέι έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά του για να μην ανοίξει η ψαλίδα στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με +10, αλλά με το τρίποντο του Τίμα ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά σε απόσταση αναπνοής 58-57.

 

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν εύκολα καλάθια με τους Παππά και Τόμας, την ώρα που οι παίκτες του Μπλατ δεν μπορούσαν να απειλήσουν άλλο από μέση και μακρινή απόσταση.

 

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν ακόμη και με 13 πόντους, αλλά ο Γκος με τρίποντο και μία εύστοχη βολή του Πρίντεζη διαμορφώθηκε το τελικό 79-70.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοιος έδωσε εντολή για απόκρυψη της υπόθεση της προμήθειας του C4i;
Επόμενο άρθροΟι τίτλοι των εφημερίδων