Η Γαλλία με ποσοστό 19,7% είναι η χώρα που «αντιπροσωπεύεται» με περισσότερους παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία). 

Αυτό προκύπτει από την έκθεση του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, που ενημερώνει κάθε μήνα σχετικά με την αξία των παικτών ανά θέση στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

 

Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές είναι μπροστά στην κατάταξη από τους Ισπανούς (15,2%) και τους Γερμανούς (9,8%).

 

Συνολικά, παίκτες που προέρχονται από 85 χώρες έχουν συμμετάσχει στους αγώνες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά για παίκτες από το εξωτερικό καταγράφηκαν για τους Γάλλους στην Αγγλία (10,9%) και τη Γερμανία (8,0%), τους Βραζιλιάνους στην Ιταλία (7,0%) και τη Γαλλία (6,8%), καθώς και για τους Αργεντινούς στην Ισπανία (επίσης 6,8%). Η αγγλική Premier League  φιλοξενεί τους «αντιπροσώπους» των περισσότερων χωρών (54). Αυτός ο αριθμός είναι 50 στη Serie A, 46 στη Ligue 1, 45 στην Bundesliga και 40 στην Liga.

 

Στην Ligue 1, πρώτοι είναι οι Γάλλοι με 62,7% , μπροστά από τους Βραζιλιάνους (6,8), στην αγγλική Premier League οι Άγγλοι αποτελούν το 35,3%, μπροστά από τους Γάλλους (10,9) στην ιταλική Serie A το 39% είναι Ιταλοί μπροστά από τους Βραζιλιάνους (7), στη γερμανική Bundesliga οι Γερμανοί είναι το 48,5%, μπροστά από τους Γάλλους (8) και στην Ισπανική Laliga οι Ισπανοί, είναι με 68,5%, μπροστά από τους Αργεντινούς (6,8).

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» εξαπλώνεται και στο Βέλγιο
Επόμενο άρθροΚερδίζει έδαφος η Black Friday