Από τη νέα σεζόν αυξάνονται από 16 σε 18 οι ομάδες που συμμετέχουν στην Euroleague, όπως επικυρώθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της διοργανώτριας αρχής, η οποία για πρώτη φορά έγινε εκτός Ισπανίας, στο Τελ Αβιβ.

 

Όπως είχε εξαγγελθεί από καιρό, τα 11 μέλη που εκπροσώπησαν τις ομάδες ψήφισαν υπέρ της αύξησης, αρχής γενομένης τη σεζόν 2019-2020. Τα νέα μέλη του “κλαμπ των κορυφαίων του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι η Μπάγερν και η Βιλερμπάν.

 

Με βάση την απόφαση, οριστικοποιείται η παρουσία της Βιλερμπάν τα επόμενα δύο χρόνια στην Euroleague (2019-21) κάτι που θα σημάνει την επιστροφή των γαλλικών ομάδων στην διοργάνωση.

 

Ταυτόχρονα, δόθηκε κλειστό διετές συμβόλαιο στην Μπάγερν Μονάχου (2019-2021), κάτι που σημαίνει πως ακόμη και στην περίπτωση που οι Βαυαροί δεν κατακτήσουν τον τίτλο στην Γερμανία σε αυτό το διάστημα, τότε στη Euroleague θα αγωνίζονται δύο γερμανικές ομάδες, η Μπάγερν και η πρωταθλήτρια Γερμανίας.

 

Η αύξηση των ομάδων, συνεπάγεται και την αύξηση των αγωνιστικών από 30 σε 34 και ήδη συζητήθηκε στην συνέλευση η εύρεση ημερομηνιών για την διεξαγωγή των αγώνων

 

Σημειώνεται ότι τις ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Βερολίνο επιμένει στον αγωγό NordStream 2 παρά την κρίση στην Ουκρανία
Επόμενο άρθρο26 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου