To 60%(!) της αξίας της έχει χάσει η μετοχή της Intralot, το τελευταίο 6μηνο δημιουργώντας ερωτηματικά στην αγορά.

 

Σήμερα η μετοχή βρέθηκε πάλι σε δίνη ρευστοποιήσεων και «βούτηξε» 13% χαμηλότερα, με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Οι απώλειες περιορίσθηκαν με παρεμβάσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων, που απορρόφησαν την προσφορά στα χαμηλά, πραγματοποιώντας μαζικές αγορές.

 

Αυτή την ώρα η μετοχή κινείται στα 0,44 ευρώ, υποχωρώντας κατά 6,5%.

 

Οι πιέσεις αποδίδονται στη διάψευση των προσδοκιών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που έχουν τοποθετηθεί στη μετοχή προσβλέποντας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης  των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας και βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

 

Όμως, όπως δείχνουν οι λογιστικές καταστάσεις του ομίλου,  η συνεχής επέκταση και η διεύρυνση  του κύκλου εργασιών ωφελεί κυρίως τις συνδεδεμένες εταιρείες μέσω των οποίων γίνεται αυτή η επέκταση – και ελάχιστα αποφέρει στην Intralot, όσον αφορά τουλάχιστον την κερδοφορία.

 

Αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι η εταιρεία έχει πολύ υψηλό δανεισμό και βαρύνεται με αντίστοιχες χρηματοοικονομικές δαπάνες, που «ροκανίζουν» λειτουργικά κέρδη.

 

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα εικονικά οικονομικά στοιχεία των Folli Follie,  η Intralot  βρέθηκε στο επίκεντρο φημών ότι θα είναι ο επόμενος στόχος του  fund QCM που έκανε τις αποκαλύψεις. Οι φήμες διαψεύσθηκαν, αλλά η μετοχή συνέχισε την κατηφορική πορεία της. Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο όμιλος στο 9μηνο, δεν την βοήθησαν να ανακάμψει.

 

Τώρα  στην αγορά κυκλοφορούν αντιφατικές φήμες: Ότι  η Intralot θα μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό και θα επιδιώξει να εισαχθεί στον Nasdaq, ή ότι  ο ιδιοκτήτης της Σωκράτης Κόκκαλης σκοπεύει να τη συγχωνεύσει με την Intracom.

 

Η μετοχή της Intracom υποχωρεί σήμερα κατά 3,6%. Υπό πίεση και η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας του ομίλου Κόκκαλη (Ιντρακάτ -3,8%).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκαλείται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΑπό 95 έως 100 ευρώ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι