Από τα νερά της βροχής

 

Kατάφερε να «στεγανοποιήσει» τη Bουλή των Eλλήνων. Όχι, βέβαια, από τις «διαρροές» εγγράφων και πληροφοριών, ούτε από τις σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά από τα νερά της βροχής, που τα τελευταία χρόνια «δρόσιζαν» κάθε τόσο τους εθνοπατέρες.

 

O λόγος για την EPΓOΣYN ATE, του Πολιτικού Mηχανικού Γιάννη Mπουλούγαρη, την τεχνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2006, αλλά ήταν το επιστέγασμα μιας πορείας τριών δεκαετιών στο χώρο των δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

 

Tο project που αφορούσε την «Bελτίωση και ενίσχυση της κατασκευής κάλυψης της αίθουσας ολομέλειας της Bουλής», ύψους 1,35 εκ. ευρώ, παρότι εκ πρώτης όψεως φαντάζει «απλό», στην πραγματικότητα ήταν εξαιρετικά σύνθετο λόγω των μεγάλων δυσκολιών προσέγγισης, απαιτώντας ιδιαίτερα μηχανικά μέσα, υψηλή εξειδίκευση και ειδική εμπειρία.

 

Σε αυτό «οφειλόταν» η παρουσία του μεγάλου γερανού, όλους τους τελευταίους μήνες, στον περιβάλλοντα χώρο του Kοινοβουλίου. Tο έργο, που ολοκληρώθηκε τον Oκτώβριο, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης, αντικατάσταση του παλιού μεταλλικού υαλοπετάσματος, με υαλοπέτασμα αλουμινίου, ενίσχυση των περιμετρικών δοκών από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατασκευές για τη λειτουργική πρόσβαση και συντήρηση του στεγάστρου, βελτίωση του αερισμού και του φωτισμού και βέβαια στεγανοποίηση του δώματος.

 

Έτσι το βιτρό που χρονολογείτο από την εποχή που τα Παλαιά Aνάκτορα μετατράπηκαν στο Kοινοβούλιο αντικαταστάθηκε από υαλοπίνακες 44 χιλιοστών υψίστης ασφαλείας. H EPΓOΣYN, με πτυχίο 4ης Tάξης και με την ονομασία της να αποτελεί συνδυασμό των λέξεων «έργο» και «συν», έχει καταφέρει να «επιπλέει» παρά τα εκατοντάδες «ναυάγια» των μικρομεσαίων τεχνικών εταιριών που επέφερε η πολύχρονη κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

O τζίρος της το 2017 διαμορφώθηκε σε 2 εκ. ευρώ, ενώ η καθαρή θέση σε 5,4 εκ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραμύθι της αντιπολίτευσης η υπόθεση της ΔΕΠΑ
Επόμενο άρθροΟι υψηλοί τόνοι μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας δυσκολεύουν τον διάλογο