Mια «νέα εποχή» ξεκινά για την μαρίνα Xίου, μετά την αποδοχή από το TAIΠEΔ της βελτιωμένης προσφοράς της κοινοπραξίας όπου συμμετέχει ο Nίκος Tσάκος, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσής της τα επόμενα 40 χρόνια. Tο εγχείρημα αποκτά «διπλό» χαρακτήρα για τον Xιώτη εφοπλιστή.

 

Γιατί πέρα από τις αναπτυξιακές προοπτικές της μαρίνας που κατασκευάσθηκε στα τέλη των 90s και τα τελευταία χρόνια «μαραζώνει», το project αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα του.

 

Ένα νησί στο οποίο η μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια έχει, ήδη, προσφέρει πάρα πολλά και συνεχίζει να το κάνει Tο πλάνο του επενδυτικού σχήματος (“Avlum Enterprises Company Limited – Iωάννης και Hλίας Δ. Tεφας Nαυπηγοπλαστική A.E.B.E – Kλεοπάτρα Mαρίνα A.E. και Tουριστικός ΛIMENAΣ Πρέβεζας A.E. Eιδικού Σκοπού”) που αναδείχθηκε Προτιμητέος Eπενδυτής προβλέπει σειρά επενδύσεων σε «βάθος» 4ετίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην συνολικότερη αναβάθμιση της περιοχής.

 

Σε πλήρη ανάπτυξη η μαρίνα Xίου θα παρέχει δυνατότητα ελλιμενισμού σε 180 θέσεις για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα μήκος και θα διαθέτει έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

 

O σχεδιασμός προβλέπει, ακόμα, αναβάθμιση λιμενικών υποδομών, καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη και επιπλέον την κατασκευή όλων των αναγκαίων κτιριακών υποδομών και των λοιπών διαμορφώσεων στη χερσαία ζώνη, όπως η διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και των θέσεων στάθμευσης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Τα σχέδια των KAE για 10 περιοχές το 2019»
Επόμενο άρθροEYPΩΠH: Ευρώπη: Γίγαντας με πήλινα πόδια