Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε πως δεν βλέπει κίνδυνο για την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, καθώς στρέφει τις προσπάθειές της στις νέες μεταρρυθμίσεις μετά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, όπως μεταδίδει τη Reuters.

 

Το ιταλικό κοινοβούλιο πέρασε το Σάββατο τον προϋπολογισμό του 2019, λίγο πριν λήξει η προθεσμία του έτους του έτους, κατόπιν της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καθησύχασε τις χρηματαγορές και απέτρεψε τον κίνδυνο επιβολής προστίμων στη Ρώμη.

 

«Ελπίζω πως αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εγκρίνεται μετά από μακρές και περίπλοκες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες», σχολίασε ο κ. Σαλβίνι σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, προσθέτοντας πως ελπίζει πως θα ξεπεραστεί το δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οικονομικά των κρατών.

 

Ο κ. Σαλβίνι σημείωσε πως το πρώτο μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι για το νέο έτος, θα έχει στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων νόμιμης άμυνας για τους απλούς πολίτες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH κρίση στην Eυρώπη ανατρέπει τον ελληνικό σχεδιασμό
Επόμενο άρθροO νέος «κύκλος» στα Tαμεία επιχειρηματικότητας