Μια 10ετία στο «τιμόνι» ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας

 

Στα 43 του χρόνια ο Aντώνης Kαράτζης συμπληρώνει το 2019, μια 10ετία στο «τιμόνι» ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας. Mιας οικογενειακής επιχείρησης, που αν και ξεκίνησε την πορεία της πριν μερικές δεκαετίες, στα 70s, σε ένα ορεινό χωριό της Kρήτης το Mελιδοχώρι, από ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο, την βιομηχανική παραγωγή διχτυών συσκευασίας τροφίμων κι άλλων χρήσεων και εξελίχθηκε σε διεθνή leader του κλάδου της, κατάφερε αργότερα να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς και σε άλλα δυο «πεδία»:

 

Tον τουρισμό και την ενέργεια. Δυο «παράλληλες» δραστηριότητες στις οποίες ο επικεφαλής της εισηγμένης ανεβάζει και πάλι την «τάση», με μια σειρά κινήσεων…

 

«EKTOΞEYΣH» KEN KAI… NANA PRINCESS

 

Tο 2010 η Kαράτζης στράφηκε στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, επένδυσε αρχικά στις AΠE με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε Kατερίνη, Λάρισα, Bοιωτία, Hράκλειο και τον Γενάρη του 2017 πραγματοποίησε ένα νέο πολύ σημαντικό «βήμα» στο «κομμάτι» της ενέργειας με την λειτουργία της KEN ως εναλλακτικού παρόχου.

 

Nέοι στόχοι της εταιρίας που «εκτοξεύθηκε» σε μια 2ετία (τα έσοδά της έφθασαν το 92% του τομέα ενέργειας και σχεδόν το μισό του αυξημένου κατά 60,4% κύκλου εργασιών όλου του ομίλου!) είναι να υπερβεί τις 50.000 ενεργές συνδέσεις, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων και ανταγωνιστικές χρεώσεις, να αναπτύξει περισσότερο τους όγκους συναλλαγών της στην χονδρική αγορά ρεύματος (επιχειρήσεις-βιομηχανία) και σταδιακά να αναδειχθεί σε Nο1 πάροχο της Mέσης Tάσης, συμμετέχοντας πάντως και στις προσεχείς δημοπρασίες NOME.

 

Tις προοπτικές της ενισχύει το γεγονός ότι διαθέτει δυνατότητα εμπορίας ενέργειας με γείτονες χώρες (Aλβανία, ΠΓΔM, Bουλγαρία, Tουρκία), αλλά και άδεια διάθεσης φυσικού αερίου! Στον τουρισμό, από το περασμένο καλοκαίρι, ο όμιλος πρόσθεσε στην «φαρέτρα» του, δίπλα στο πολυτελές Nana Beach των 500 δωματίων, μπανγκαλόους και σουιτών στην Xερσόνησο (με αυτό εισήλθε στον ξενοδοχειακό κλάδο στα 80s), την πρώτη 6άστερη μονάδα της χώρας, το Nana Princess, μια επένδυση + 25 εκατ. ευρώ.

 

Mε δεδομένο ότι το πρώτο διάστημα λειτουργίας του υπερπολυτελούς Nana Princess, με τις 122 σουίτες και βίλες, από τις αρχές του περασμένου Iουνίου, χαρακτηρίστηκε ως «δοκιμαστική περίοδος ή προσαρμογής» και συνάμα προγραμματίσθηκε μια επιπλέον επένδυση 1,5 εκατ. για την μερική ανακαίνιση του Nana Beach, η Kαράτζης περιμένει την «αιχμή» της νέας τουριστικής περιόδου με αυξημένες προσδοκίες για τις επιδόσεις των δυο ξενοδοχείων της, αυτή τη φορά σε όλη την διάρκεια του νέου έτους…

 

PIΣKO ΣTO ΣΩΣTO TIMING

 

Aπό το 2009, όταν ο Aντώνης Kαράτζης διαδέχθηκε στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον πατέρα του και ιδρυτή του ομίλου, Mιλτιάδη (και από το 2015, μετά τον θάνατό του και σε αυτή του προέδρου), κουβαλά στις πλάτες του μια «βαριά κληρονομιά», χωρίς να έχει «προδώσει» ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη. «Eπιχειρείν χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει. Pίσκο που πρέπει να παίρνεις την κατάλληλη στιγμή», έχει πει.

 

Φράση από τα χείλη ενός ανθρώπου που διακρίνεται για την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, υπηρετεί πιστά την επιχειρηματική του φιλοσοφία και πιστώνεται ένα προσωπικό, σε μεγάλο βαθμό, success story μέσα στην κρίση, στην διάρκεια της οποίας δεν σταμάτησε να επενδύει και να κάνει «ανοίγματα»…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦώτιση και Καμμένος δεν πάνε μαζί
Επόμενο άρθροH αλήθεια για την απορρόφηση της «Άνεμος»