Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το αεροσκάφος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη της με επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

 

Σε μία Αθήνα η οποία θυμίζει απόρθητο φρούριο, η κ Μέρκελ μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στις 18:10 έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 19:40 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. (Διαβάστε επίσης: Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός πέρασε από μία δύσκολη φάση)

 

Φρούριο η Αθήνα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο με την Ελληνική Αστυνομία να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, «μυστικοί» αστυνομικοί, σκοπευτές σε ταράτσες, έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό της·ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη της Καγκελαρίου.

 

Επιπλέον στο πλάισιο της επίσκεψης της Μέρκελ, αποφασίστηκε και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε μεγάλο μέρος της Αθήνας.

 

Το πρόγραμμα

Αύριο Παρασκευή  στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

 

Έπειτα θα συναντηθεί με ανθρώπους του πνευματικού κόσμου. Θα συζητήσει επίσης για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και νωρίς το μεσημέρι θα γευματίσει με επιχειρηματίες.

 

Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕθελοντές σώζουν εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη
Επόμενο άρθροΗ λειτουργία του FBI σε κίνδυνο από το «shutdown»