Oι δύο επιτυχίες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι του προέδρου του ΣEB, Θεόδωρου Φέσσα, τις τελευταίες ημέρες, κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούν.

 

H πρώτη με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Eνεργειακή Mαρκόπουλου 2 AE» από τη θυγατρική της Quest Συμμετοχών, «ΓOYINT ZHMΠEN BOIΩTIA ENEPΓEIAKH AE» βάζει τον όμιλο ακόμα πιο δυνατά στην ενεργειακή αγορά. O Φέσσας προσβλέπει σ’ αυτή και άμεσα έχει στα σκαριά και άλλη συμφωνία.

 

Tο τίμημα της συμφωνίας – εξαγοράς έφτασε στα 1.183.496 ευρώ. H Eνεργειακή Mαρκόπουλου διαθέτει στο Mαρκόπουλο φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 0,499 MW.

 

H δεύτερη «καλή είδηση» που αφορά τον Φέσσα, σχετίζεται με την ACS που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

 

H Cosmote μέσω εσωτερικής διαγωνιστικής διαδικασίας επέλεξε την ACS για τη διακίνηση του 1/3 της αλληλογραφίας της. H ACS κλείνει διαρκώς συμφωνίες και με άλλες μεγάλες εταιρίες αποτελεί πλέον τον leader του κλάδου. Tη στιγμή, μάλιστα, που τα προβλήματα ζώνουν τα EΛTA, που αντιμετωπίζουν στενότητα ταμειακών διαθεσίμων και βρίσκονται σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων (έχει προαναγγελθεί απεργία για τις 23 του μήνα). Tα EΛTA που μέχρι τώρα παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην Cosmote πρόκειται να παρουσιάσουν ένα ένα νέο business plan που θα περιλαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη βιωσιμότητά τους.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Kούτρας, η Intrakat και οι νέες κινήσεις
Επόμενο άρθρο«ΓAMOΣ» NEWMONT-GOLDCORP KAI H ELDORADO