Σε υποβιβασμό των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2019 και 2020, οδηγείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας της αδυναμίας της Ευρώπης και κάποιων αναδυόμενων αγορών.

 

Την ίδια ώρα η αποτυχία της επίλυσης των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την επιβραδυνόμενη παγκόσμια οικονομία.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, στη δεύτερη καθοδική αναθεώρηση των τελευταίων τριών μηνών, επικαλείται επίσης τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και το δυνητικό Brexit χωρίς συμφωνία ως κινδύνους για το outlook, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

 

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% το 2019 και 3,6% το 2020, χαμηλότερα κατά 0,2 και 0,1 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, από τις εκτιμήσεις του τελευταίου Οκτωβρίου.

 

«Βασική πηγή κινδύνου για τις προοπτικές παραμένει η περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων», σημειώνει το ΔΝΤ σε νεότερη έκθεσης του.

 

«Η μεγαλύτερη αβεβαιότητα εμπορικής πολιτικής και οι ανησυχίες για την κλιμάκωση και τα αντίποινα θα οδηγήσουν χαμηλότερα τις επιχειρηματικές επενδύσεις, θα διαταράξουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες και θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη της παραγωγικότητας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο6/10 άγρια είδη καφέ απειλούνται με εξαφάνιση
Επόμενο άρθροΈφη Αχτσιόγλου:5-10% η αύξηση του κατώτατου μισθού