Σε έντονο ύφος συνεχίζεται η συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Νίκο Κοτζιά να στρέφει τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας “Σας βολεύει η λύση των Πρεσπών. Δεν μπορούσατε να το λύσετε, δεν μας είπατε γιατί, αλλά μπορείτε να μας κριτικάρετε”.

 

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δημοκρατικές διαδηλώσεις επισημαίνοντας “είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια» και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει”.

 

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά ο πρώην υπουργούς επεσήμανε “δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν Πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα”.

 

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε και στα όσα είχε πει νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγές, σημειώνοντας πώς “θέλω να πω στην κ. Γεννηματά ότι αυτό το άπατρις έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία”.

 

Σημείωσε δε πως “ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Κ. Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε.  Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. “.

 

Και επεσήμανε “είστε ανίκανοι να κάνετε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, ανίκανοι να αναγνωρίσετε τα οφέλη και να προωθήσετε στην πράξη αυτή τη συμφωνία».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή ολοκληρώνεται η αξιολόγηση από τους θεσμούς
Επόμενο άρθρο«Τον κατήφορο» πήρε ο χρυσός