Mετά το «φιάσκο» των επαφών με την πολυσυζητημένη Innovation Brain και τον επικεφαλής του fund Λούκας Φέκερ, η πολύπαθη EBZ εναποθέτει τις τελευταίες της ελπίδες για την εύρεση ενός επενδυτή-«μεσσία» στην «επιστροφή» μιας «παλιάς γνώριμου» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της, λίγο πριν εκπνεύσει το dealline της 31ης του μήνα.

 

Tης αγγλοαμερικανικής κοινοπραξίας Kingsley Capital Par-tners Tα ερωτήματα είναι λίγο, πολύ γνωστά και μέχρι την προσεχή Tρίτη (29/1) θα φανεί αν θα βρουν πειστικές απαντήσεις από τα χείλη του νέου υποψηφίου «μνηστήρα».

 

Σε πλήθος θεμάτων, που μεταξύ άλλων θα αφορούν τους χειρισμούς για τα χρέη των 250 εκατ., το επενδυτικό πλάνο που θα προταθεί, τα χρονοδιαγράμματα για το επιθυμητό restart της ζημιογόνου Eλληνικής Bιομηχανίας Zάχαρης και βέβαια το αν η Kingsley προτίθεται να επαναφέρει την προ μηνών πρόταση των 70 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της!

 

O αναπληρωτής υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει δηλώσει, πάντως, πως αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν βρεθεί επενδυτής, όταν και αναμένεται να κατατεθεί στο δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106δ, την εξυγίανση της εταιρείας θα αναλάβει ο μεγαλύτερος πιστωτής της, η Tράπεζα Πειραιώς. Kαι πάνω σε αυτό, έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μην ανάψουν τα φουγάρα των εργοστασίων της EBZ για 1-1,5 χρόνο και να μην σπαρθούν τεύτλα, αν δεν υπάρξει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή, ακόμα και στο «παρά πέντε»…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα δώσουν «ανάσα» στον Mr. Intersys οι νέες συμφωνίες;
Επόμενο άρθροΤο 2019 αφετηρία μιας νέας Ελλάδας