Με επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε την εισήγησή της στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Μίλησε για παρακμή και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «χορηγό της ακροδεξιάς». 

 

Οδήγησε την ελληνική κοινωνία στον διχασμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως για να αποκομίσει κομματικά οφέλη διέλυσε μια σειρά από κόμματα στη Βουλή.

 

Επισήμανε ότι ακούγονται πολλά για εκβιασμούς και περίεργες δεσμεύσεις σε εθνικά θέματα και αναρωτήθηκε αν κάποιοι είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικης είπε πως πρόκειται για κοροϊδία. 

 

Για τα κόκκινα δάνεια

 

Ειδικά για το θέμα των κόκκινων δανείων επισήμανε ότι θα πρέπει να προστατευθούν και οι δανειολήπτες και οι καταθέτες και οι τράπεζες, για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

 

 

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πολιτικό κλίμα, όπου η όξυνση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων. 

 

Αναφερόμενη στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο το χαρακτήρισε κρίσιμο και ξεκαθάρισε πως το Κϊνημα Αλλαγης απαντά με ένα μεγάλο «όχι» στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αυτόνομη πορεία

 

Στρατηγικός μας στόχος η αυτόνομη πορεία, προσέθεσε. Με αυτό το σκεπτικό ζήτησα το έκτακτο συνέδριο, συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έφερε το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας. 

 

Δε μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει το στίγμα μας, ξεκαθάρισε. Τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω, είπε απευθυνόμενη στα μέλη της Εκτελεστιικής Γραμματείας. 

 

 

«Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του, δε θα το αποφασίσει κανένα μέσο ή επιχειρηματίας» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAντισυνταγματική η ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων Εξωτερικού
Επόμενο άρθροH ΝΔ θα στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας