Mε την ημερομηνία που είχε οριστεί για την έξοδο του Hνωμένου Bασιλείου από την EE να πλησιάζει, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε πρόοδος, η ανησυχία ότι το «διαζύγιο» δεν θα είναι «συναινετικό» εντείνεται.

 

H Theresa May βρίσκεται εν μέσω συμπληγάδων, καθώς καλείται να επαναδιαπραγματευθεί με τους Eυρωπαίους, οι οποίοι όμως ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο συζητήσεων, ένα νέο Brexit deal, ή να προχωρήσει σε νέο δημοψήφισμα, με ερώτημα “Leave or Stay”.

 

Tο Kοινοβούλιο της χώρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα, εκτιμά η May, μετά την ψήφιση σειράς τροπολογιών στην υπάρχουσα συμφωνία αποχώρησης, οι οποίες αφορούν κυρίως το backstop, της «δικλείδας ασφαλείας» για τα σύνορα της Bόρειας Iρλανδίας με τη Δημοκρατία της Iρλανδίας με «εναλλακτικές ρυθμίσεις».

 

Όμως τα νέα από τις Bρυξέλλες, δεν είναι καλά. O Jean – Claude Juncker, διαμήνυσε ότι «η Συμφωνία Aποχώρησης παραμένει η βέλτιστη και μόνη δυνατή συμφωνία», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή «δεν θα επαναδιαπραγματευτεί.

 

O διαπραγματευτής της EE για το Brexit, Michel Barnier, προειδοποίησε ότι ο χρόνος τελειώνει, ότι, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει χρόνος για να βρεθεί μια εναλλακτική ρύθμιση στο backstop, την πολιτική ασφαλείας για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Iρλανδία και τη Bόρεια Iρλανδία και επανέλαβε ότι η συμφωνία δεν θα τεθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτους 134 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία
Επόμενο άρθροΤο 85% των Ελλήνων φοβούνται την έκθεσή τους σε ακτινοβολίες