Υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου συγκαλείται, αύριο, Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

 

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος δεν έχει υποβάλει ακόμη την

παραίτησή του.

 

Να επιστρέψει την έδρα τους στους ΑΝΕΛ κάλεσε πρόσφατα τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης. «Να σεβαστούν όλοι την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό», ζήτησε ο κ. Τοσουνίδης.

 

Μάλιστα, το ίδιο ζήτησε ο κ. Τοσουνίδης και από τον Τέρενς Κουίκ, που με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, αντικαθιστά τον κ. Παπαχριστόπουλο στη Βουλή.

 

«Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κουίκ. Να σεβαστούν όλοι την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό. Όταν δεν μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό μας, τότε να εγκαταλείψουμε τις έδρες μας, έρχονται οι επόμενοι», ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης.

 

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης απαιτεί, επιπλέον, για την ευόδωσή του την άμεση οργάνωση και λειτουργία των μηχανισμών εκείνων, μέσω των οποίων μπορεί να λαμβάνονται, εγκαίρως και αποτελεσματικώς, οι καίριες εκείνες αποφάσεις, που δίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή της, τόσον έναντι των κρατών-μελών όσο και στο πεδίο του διεθνούς γίγνεσθαι και διευκρίνισε ότι «οι αποφάσεις αυτές σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας καθώς και με την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική».

 

Καταλήγοντας, επισήμανε, ότι «χωρίς την απαραίτητη συνοχή και με την προοπτική της ενοποίησής της αμφίβολη -όπως, δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα- είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εμπνεύσει εκείνο το κύρος, το οποίο ως και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν την έκανε “ελκυστική”, έτσι ώστε τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου να “διαγκωνίζονται”, κυριολεκτικώς, προκειμένου να καταστούν μέλη της», ενώ αναφερόμενος στο Brexit, υποστήριξε ότι «πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους εκείνους που πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Ομίλου Attica στην έκθεση τουρισμού CMT
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ των ΑΝΕΛ για τον Παπαχριστόπουλο