Τη δέσμευσή του για μείωση της φορολόγησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε δημόσια συζήτηση με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάλφρεντ Βέμπερ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το 2019 είναι κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι είναι πιθανό να συμπέσουν το Μάιο οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, οι οποίες το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Είναι ευκαιρία, συνέχισε, οι πολίτες να στείλουν το μήνυμά τους για την κατεύθυνση της Ευρώπης και της Ελλάδας.

 

Ακόμη, υποστήριξε ότι στη χώρα μας κυβερνά μια παράξενη συμμαχία ενός εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος και ενός λαϊκίστικου κόμματος της αριστεράς. «Είναι μια συμμαχία λαϊκιστών, η οποία στην ουσία έβλαψε τη χώρα. Χάσαμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε», συμπλήρωσε και είπε ότι αρκεί η σύγκριση με την απόδοση της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας για να καταλάβει κανείς, γιατί η δική μας απόδοση ήταν ισχνή.

 

Μιλώντας για την οικονομία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να κατανείμει τα όποια πλεονάσματα μόνο ως παροχές. «Εμείς θα μειώσουμε την εταιρική φορολόγηση και θα την χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για την ανάπτυξη. Θέλουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος. Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολόγησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους και θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον στόχο της μείωσης της γραφειοκρατίας τονίζοντας ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση μιας νέας επιχείρησης. Επισήμανε επιπλέον ότι θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις που θα μοιράζονται την επιτυχία τους με τους εργαζομένους.

 

«Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα εξασφαλίσουν ότι θα παίρνουν αυξήσεις αντίστοιχες με την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα κέρδη να μην τα χαίρονται μόνο οι μέτοχοι των εταιρειών αλλά να τα μοιράζονται και με τους εργαζόμενους», υπογράμμισε προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το κόμμα που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς. «Όλοι να ωφελούνται από τον πλούτο που δημιουργείται», διαμήνυσε.

 

Μιλώντας για επενδύσεις στην καινοτομία και τις υποδομές, εξήγησε ότι δεν εννοεί μόνο την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, αλλά μιλάει και για την ψηφιακή υποδομή. Ανέφερε ότι υστερούμε στην ψηφιακή επανάσταση και ότι θα δημιουργήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουρισμός και γεωργικά προϊόντα, αλλά πρέπει να απελευθερώσουμε το επιχειρηματικό πνεύμα που υπάρχει στη χώρα μας.

 

Για την εκπαίδευση μίλησε για την ανάγκη διασύνδεσης των δημόσιων πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και για τον τουρισμό η Ελλάδα να γίνει κέντρο ευεξίας. Τεχνολογία, Τουρισμός και Πολιτισμός να συνδεθούν, είπε, ενώ για την ενέργεια συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε μπαταρία της Ευρώπης καθώς έχει ηλιακή και αιολική.

 

«Είναι σημαντικό που η συζήτηση αυτή γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρετε, με όλες τις δυσκολίες, το λαϊκισμό, τις περιπέτειες και την κρίση, οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη. Πιστεύουν στις αξίες της και η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη απτή σημασία για την Ελλάδα σήμερα», πρόσθεσε και προέβλεψε ότι το 2019 θα είναι ένα καλό έτος και για το μέλλον της Ευρώπης και για το μέλλον της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στην ΑΘήνα το Προεδρείο του ΕΛΚ
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ