«Μπορούμε ξανά να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να καταφέρουμε να πέσει η ένταση στο Αιγαίο»

 

Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα να θυμηθούμε την θυσία αυτών των ανθρώπων. Απ’ ότι φαίνεται οι δυσκολίες μας δεν τελειώνουν, γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε τη βούληση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της στιγμής” τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, σε εκδήλωση μνήμηςστο Ακρωτήρι Χανίων, για την επέτειο του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου.

 

«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πάντα έχουμε up και down. Αυτήν την περίοδο, μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, μπορούμε ξανά να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να καταφέρουμε να πέσει η ένταση στο Αιγαίο. Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο” επισήμανε.

 

«Ως Ένοπλες Δυνάμεις καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες αξίες. Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, σε μία περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας. Και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε.

 

Στο σημείο αυτό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας έναντι οιασδήποτε απειλής, με αυτοθυσία, όπως οι ηρωικοί Κρήτες αγωνιστές».

 

«Σε κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα, να έχουμε ορθή κρίση και να είμαστε αποφασιστικοί. Ενέργειες που συμβάλλουν στη συνεννόηση και τη συνεργασία των χωρών, συμβάλλουν παράλληλα, στην ανάπτυξη και στην ευημερία, στην Οικονομία, στον Πολιτισμό, στις Επιστήμες, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων… Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Και αυτό κάνουμε».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ η ΔΗΜΑΡ
Επόμενο άρθροΚατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία