Το Brexit έχει οδηγήσει πολύ βρετανικό χρήμα έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

 

Όπως αναφέρει το CNBC, οι βρετανικές επιχειρήσεις αύξησαν τις επενδύσεις τους στις χώρες της ΕΕ κατά 8,3 δισ. λίρες (10,73 δισ. δολάρια) εν μέσω της αβεβαιότητας που διατρέχει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια μελέτη που διεξήχθη από ακαδημαϊκούς από το Κέντρο Οικονομικών Επιδόσεων του London School of Economics (CEP) εξέτασε πώς το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ έχει επηρεάσει τις εξωτερικές επενδύσεις των εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το δημοψήφισμα για το Brexit οδήγησε σε αύξηση κατά 12% των νέων άμεσων ξένων επενδύσεων σε χώρες της ΕΕ από επιχειρήσεις της Βρετανίας. Σύμφωνα με την έκθεση, σε διαφορετική περίπτωση οι επενδύσεις αυτές θα είχαν πραγματοποιηθεί στην εγχώρια αγορά και συνεπώς αντιπροσωπεύουν χαμένες επενδύσεις για τη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ, οι επενδύσεις από την ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 11% από τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Με λιγότερες από 50 ημέρες, οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για αποφευχθεί ένα «σκληρό» Brexit.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣημαντική άνοδος της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”
Επόμενο άρθροΑναμένεται «ηλεκτροσόκ» από την τιμή του ρεύματος;