Το στρατηγικό σχέδιο για την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που σχετίζεται με τη μείωση της φορολογίας, ανέδειξε από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ενώ σαφή επίθεση έκανε και στην κυβέρνηση Τσίπρας τονίζοντας ότι, μέσω της υπερφορολόγησης, όχι μόνο “στραγγάλισε” τη μεσαία τάξη της χώρας, αλλά έθεσε εκτός πλάνου και την ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αναδεικνύοντας, παράλληλα, την ανάγκη επίτευξης ρυθμών ανάπτυξης ύψους μεταξύ 3% και 4%.

 

“Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση (…). Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

“Χάσαμε τρία εξαιρετικά χρόνια για την οικονομία. Όταν οι άλλες χώρες αναπτύσσονταν, όπως για παράδειγμα η Κύπρος και η Πορτογαλία, η Ελλάδα έμενε πίσω. Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα. Εγώ έχω την υποχρέωση, εφόσον οι πολίτες μου αναθέσουν τη διακυβέρνηση, να κάνω την Ελλάδα ιστορία επιτυχίας. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χώρας, για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει σπουδαία πράγματα”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέληψε να αναφερθεί και στη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας πως το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι πρόκειται για μία κακή συμφωνία. “Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμιά προσπάθεια να συμπεριλάβει την αντιπολίτευση στο διάλογο και κατέληξε σε μία συμφωνία που κανείς στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί”, είπε και στάθηκε στο μείζον ζήτημα της αναγνώρισης “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας. “Ο κ. Τσίπρας είπε ναι σε κάτι που όλοι είπαν όχι. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ηγέτης. Προσπαθεί να προβάλει μία τέτοια εικόνα (…). Εγώ περιμένω ο κ. Τσίπρας να πει το πρόγραμμά του και οι Έλληνες να πουν…ευχαριστούμε, δεν παίρνουμε άλλο”, επεσήμανε και κληθείς να τοποθετηθεί για το χρόνο των εκλογών, δήλωσε με νόημα: “Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο”.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της ΝΔ. “Έχει συμβάλει στην πρόοδο της χώρας. Και θυμώνω όταν ακούω για παλαιά κόμματα. Αυτοί που μιλούν για παλαιό κατεστημένο, δέχθηκαν όλα τα μέλη του παλιού ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ γραφειοκρατία των Βρυξελλών να μην κουνάει το χέρι στους λαούς
Επόμενο άρθροΕίναι στοίχημα για κάθε προοδευτικό άνθρωπο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ