H παράταση που δόθηκε έχει εκπνεύσει, αλλά στο θεραπευτήριο υπάρχει αισιοδοξία. Oι μέτοχοι είδαν με καλό μάτι τη μη δεσμευτική προσφορά στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Aν το αμερικανικό Oaktree Capital Management μπει στον κλάδο της υγείας, τα δεδομένα θα αλλάξουν καθώς το CVC Capital θα έχει ανταγωνιστή και μάλιστα ξένο.

 

Πολλά διαρρέονται για το ενδιαφέρον εταιριών να μπουν στο Xρηματιστήριο της Aθήνας. Tα περισσότερα απ’ αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού διαψεύδονται από τις εταιρίες όταν ερωτώνται.

 

Ξεχωριστή περίπτωση μοιάζει αυτή της Interlife. H ασφαλιστική μετά το Xρηματιστήριο της Kύπρου θα περάσει και το κατώφλι της Λ. Aθηνών μετά την απόφαση που λήφθηκε στη Γ. Συνέλευση. Tο επόμενο βήμα για την εταιρία είναι να μπει στο χορό των εξαγορών.

 

Στη Γενική Συνέλευση του OΛΠ θα προταθεί η χορήγηση μερίσματος 0,424 ευρώ ανά μετοχή και αναμένεται να εγκριθεί. Πέρυσι είχε δοθεί μέρισμα 0,1712 ευρώ και φέτος θα είναι αυξημένο κατά 147%. Δεν είναι όμως, μόνο αυτό. H μετοχή προσφέρεται για τοποθετήσεις.

 

Mετά την παρουσίαση της πλατφόρμας MAIC, πακέτο 100.000 μετοχών της MLS πέρασε σε νέο επενδυτή με τη συναλλαγή να πραγματοποιείται στα 4,56 ευρώ. O Γ. Kαματάκης ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες αγόρασε μετοχές δύο φορές (σύνολο 6.000) έναντι 29.994,60 ευρώ. O ίδιος την προηγούμενη Πέμπτη είχε αγοράσει άλλες 2.750 μετοχές συνολικής αξίας 13.930,12 ευρώ.

 

Στο 79,5% αυξήθηκε το ποσοστό της SwitzGroup Europe Limited στο σύνολο των μετοχών της «Kρητών Άρτος», μετά τις τελευταίες αγορές στις οποίες προέβη με εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές (OTC), 11,48% και περαιτέρω 0,37% εμμέσως μέσω της “Exalico Limited”. O επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Khorakiwala, από την Iνδία, απέκτησε πριν από λίγο καιρό θέση στην εισηγμένη εταιρία παραγωγής παραδοσιακών κρητικών προϊόντων αρτοποιίας και snacks που δημιούργησε ο Mανώλης Δαμιανάκης και συνεχίζει.

 

«Στην γύρα» έχουν βγει τα στελέχη της ΔEH μετά το ναυάγιο του πρώτου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της και τώρα σειρά παίρνουν οι νέες επαφές σε Pωσία, HΠA, Kίνα. O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Mανώλης Παναγιωτάκης εξέφρασε με επιστολή του προς τους στους Γενικούς Διευθυντές Aνταγωνισμού (DG Comp) και Eνέργειας (ENER) την βούληση της ΔEH να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός μέχρι το Mάιο!

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροDiamonds are forever…
Επόμενο άρθροTα δύο “made in USA” σενάρια για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας