Πώς η Kylie Jenner έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου – ο ρόλος των Kardashians

 

Από τη super famous οικογένεια των Kardashians, η Kylie Jenner ήταν μάλλον η πιο… αδικημένη. Λογικά, ως το «ασχημόπαπο» της οικογένειας, θα έπρεπε να αρκείται στην «λάμψη» των τριών ετεροθαλών αδελφών της και της αδελφής της, Kendall, η οποία κάνει διεθνή καριέρα ως super model. Κι όμως: Σε ηλικία μόλις 21 ετών, βάζει «τα γυαλιά», όχι μόνο στο άκρως ανταγωνιστικό -αλλά και στοργικό ταυτόχρονα- οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά και σε… ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς το Forbes την ανακηρύσσει τη νεότερη δισεκατομμυριούχο του κόσμου, αλλά και τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο όλων των εποχών.

 

Αν και ο τελευταίος τίτλος δέχθηκε και δέχεται μεγάλη αμφισβήτηση διεθνώς, λόγω του ότι έγινε γνωστή από το show «Keeping up with the Kardashians». Διεθνή ΜΜΕ, αλλά και αστέρες του Χόλιγουντ, σημειώνουν δηκτικά ότι «ήταν ζάμπλουτη ήδη από τα δέκα της χρόνια», ότι «έγινε διάσημη και πλούσια μέσω ενός σόου που έγινε διάσημο λόγω του ροζ βίντεο της αδελφής της, Kim Kardashian» και άλλα… τέτοια ωραία. Ίσως αυτά να έχουν μια δόση αλήθειας, ότι δηλαδή η Kylie είχε όντως τεράστια ώθηση από το reality show της οικογένειάς της στο οποιο συμμετείχε. Όμως, η άλλη πλευρά είναι ότι, πιστώνοντας αυτή τη δημοτικότητα στα κοινωνικά και όχι μόνο δίκτυα, ίδρυσε μια εταιρία καλλυντικών, την Kylie Cosmetics και πλασαρίστηκε ως «γκουρού του μακιγιάζ». Αποδείχθηκε εξαιρετικό επιχειρηματικό μυαλό, με τα προϊόντα της να πουλάνε σαν τρελά. Αν και πολλοί λένε -μάλλον όχι αδίκως- πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να πουλήσει ένα προϊόν με την υπογραφή του διασημότερου, ίσως, ονόματος του πλανήτη.

 

Αυτό, η Kylie το κατάλαβε πολύ νωρίς. Μόλις το 2012, θα συνεργαζόταν με την εταιρία ρούχων PacSun μαζί με την αδελφή της, Kendall, η οποία ήδη εξαργύρωνε την… Καρντασιανή καταγωγή, κάνοντας καριέρα στο μόντελινγκ. Οι δύο αδερφές δημιούργησαν τη δική τους συλλογή ρούχων, με το όνομα «Kendall & Kylie». Τρία χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 2015, η Kylie θα προχωρούσε στη… σόλο επιχειρηματική καριέρα, κάνοντας το δικό της πρώτο -μοναχικό- βήμα. Τότε, κυκλοφόρησε ένα κιτ καλλυντικών με την ονομασία «Kylie Lip Kits» με τιμή πώλησης τα 29 δολάρια. Τα 15.000 κομμάτια που είχαν παραχθεί έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν αμέσως μόλις ανέβηκαν στο διαδίκτυο. «Πριν καν ανανεώσω τη σελίδα είχαν πουληθεί όλα», εξήγησε η ίδια, η οποία, έκπληκτη, έβλεπε, τις πρώτες μέρες μετά από την εξάντληση των κιτ, κάποιους από τους αγοραστές που τα είχαν… προλάβει, να τα πωλούν στο eBay για το ποσό των 1.000 δολαρίων, ως «συλλεκτικά».

 

Εκείνο τον χρόνο, η Kylie, μαζί με την αδερφή της, Kendall, συμπεριλαμβάνονταν από το περιοδικό Time στη λίστα με τους «Εφήβους με τη Μεγαλύτερη Επιρροή», για τη σημαντική επιρροή που προβάλλουν ανάμεσα στους έφηβους μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων. Ένα έτος αργότερα, το 2016, είχε περισσότερους από 95 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και έγινε μια από τις 10 κορυφαίες προσωπικότητες με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram. Ήταν influencer και «με τη βούλα».

 

Έχοντας καλό «μάνατζερ», τη μητέρα της, η οποία «εξαργύρωσε» με πανέξυπνο τρόπο το γεγονός ότι υπήρξε σύζυγος του Bob Kardashian -δικηγόρου που έγινε διάσημος όταν υπερασπίστηκε τον O.J. Simpson- και κατόπιν του αθλητή Chris Jenner, ακολούθησε πορεία παρόμοια με των αδερφών της, αλλά… προσπερνώντας τις στην πορεία. Έτσι, το 2017 τη βρήκε στη λίστα Celebrity 100 του περιοδικού Forbes ως τη νεαρότερη προσθήκη σε αυτή τη λίστα, στην ιστορία. Και, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ανακοίνωσε το δικό της τηλεοπτικό ριάλιτι σόου, με όνομα «Life of Kylie», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο κανάλι E! Έναν χρόνο αργότερα, μπήκε στη λίστα «America’s Women Billionaires» του Forbes, καταλαμβάνοντας την 27η θέση με περιουσία 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την εξέλιξή της να είναι ραγδαία, το 2019 δεν θα μπορούσε παρά να τη βρει ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους του κόσμου και με 128 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram στην έκτη θέση των κορυφαίων λογαριασμών διασήμων στον κόσμο, μόλις μια θέση πίσω από την ετεροθαλή αδερφή της και «leader» της οικογένειας, Kim Kardashian.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα κόμβος και εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ
Επόμενο άρθροΘα αγοράσουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε