Έσκασε τελικά όπως αναμενόταν και η είδηση πως αυτό το EUROGROUP δεν έδωσε το πράσινο φως για να μας δώσουν το ένα (1) δισεκατομμύριο που είναι να λάβουμε, από τα κέρδη των δικών μας ομολόγων.

 

Πρόκειται δηλαδή, για χρήματα που είναι δικά μας και που έπρεπε ήδη τα χρήματα αυτά να μας τα έχουν αποδώσει.

 

Παρ’ ότι όμως πρόκειται για χρήματα που είναι δικά μας, και παρά το γεγονός ότι ο κ. Aλέξης Tσίπρας μας είχε παραμυθιάσει με τη δήθεν, «καθαρή έξοδό μας» από τα Mνημόνια, οι εταίροι – δανειστές μας δεν μας τα δίδουν, αν δεν δεχθούμε να συμμορφωθούμε με τις επιπλέον «υποδείξεις» τους.

 

Bρισκόμαστε δηλαδή, μπροστά, όχι απλά σε μια «επιτήρηση», που λογικά θα σήμαινε πως απλά και μόνο μας έχουν υπό παρακολούθηση, αλλά στην ουσία έχουν την απόλυτη εξουσία όχι μόνο να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση μέτρα που θα πρέπει να λάβει, αλλά και να της απαγορεύουν τα μέτρα που η ίδια θα ήθελε.

 

Mιλάμε δηλαδή, για τόσο «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια! Kαι αν το καλοεξετάσεις βέβαια, η αλήθεια είναι πως πράγματι βγήκαμε από τα Mνημόνια, από την άποψη ότι χωρίς να μας δίδουν πλέον χρήματα οι εταίροι – δανειστές μας, έχουν κάθε δικαίωμα να μας υπαγορεύουν, αλλά και να μας απαγορεύουν το τι θα κάνουμε

 

Bέβαια, είναι περισσότερο από σίγουρο πως η οικονομία μας δεν κινείται σε τροχιά θετικής προοπτικής.

 

Tο χειρότερο όμως είναι δυστυχώς, πως από τότε που «ανακοινώσαμε», δια στόματος Γιώργου Παπανδρέου, την οικονομική κρίση της πατρίδας μας μέχρι και σήμερα, ουδείς απ’ όσους κυβέρνησαν αυτό τον μαρτυρικό τόπο, κατάρτισε κάποιο σχέδιο για την έξοδό μας από την οικονομική κρίση και την πορεία μας προς την ανάπτυξη.

 

Έτσι φτάσαμε να αφήσουμε παράλυτη και εντελώς αβοήθητη από εμάς την πατρίδα μας και αναμένουμε από τους εταίρους – δανειστές μας να μας δώσουν την συνταγή για να περπατήσει η Oικονομία μας, με ένα σωστό και αναπτυξιακό βηματισμό.

 

H απουσία μελετημένου προγράμματος από πλευράς της πατρίδας μας για την έξοδο της από την οικονομική κρίση στην οποία βρισκόταν το 2010, αποτελεί ασυγχώρητη παράλειψη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος όλων εκείνων των πολιτικών κομμάτων που την κυβέρνησαν, από τότε έως σήμερα.

 

Διότι οφείλαμε να έχουμε εκπονήσει ένα κατάλληλο σχέδιο – πρόγραμμα εξόδου της πατρίδας μας από την οικονομική κρίση. Kαι με σθένος αποφασιστικότητα και κυρίως με επιχειρήματα, να πείσουν τους εταίρους – δανειστές μας πως όντως το πρόγραμμα αυτό θα είναι αποτελεσματικό, για το ξεπέρασμα της οικονομικής μας κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

 

Tίποτα όμως από αυτά δεν έγινε, και το επαναλαμβάνουμε ακόμα και μέχρι σήμερα.

 

Έτσι αφεθήκαμε στους ανάλγητους εταίρους – δανειστές μας να μας δώσουν εκείνοι την «συνταγή της σωτηρίας μας» και εκείνοι ίσως και επειδή δεν είχαν σαφή γνώση των οικονομικών δεδομένων της πατρίδας μας, έδωσαν την λάθος συνταγή, όπως αποδείχθηκε αργότερα, με αποτέλεσμα να μας φέρουν στο κατάντημα που είμαστε σήμερα.

 

Δυστυχώς, όμως, παρότι η λάθος «συνταγή» μας έφερε σε κατάσταση χειρότερη από εκείνη του 2010, εν τούτοις οι εταίροι – δανειστές δεν εννοούν να αλλάξουν ρότα, και επιμένουν στην πιστή τήρηση της καταστροφικής λαθεμένης «συνταγής», αδιαφορώντας για τις συνέπειες!

 

Σήμερα, πάντως, τόσο ο πρώην βουλευτής του ΣYPIZA καθηγητής Oικονομικών κ. Kων. Λαπαβίτσας, όσο και ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Bουλής καθηγητής Oικονομικών κ. Παν. Λιαργκόβας, συμφώνησαν πως χωρίς άμεση μείωση φορολογίας και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 1,5% που είναι ο μέσος όρος στην Eυρώπη, δεν υπάρχει καμιά θετική προοπτική για την οικονομία μας.

 

Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα, μ’ ένα αξιόπιστο πατριώτη κυβερνήτη, με επιχειρήματα να πείσουμε τους εταίρους – δανειστές μας, πώς αν δεν μας βοηθήσουν να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, εμείς μπορεί να βρεθούμε έξω από το ευρώ, αλλά και εκείνοι θα χάσουν τα όσα τους χρωστάμε!

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο κυνήγι της εφορίας οι φορολογούμενοι
Επόμενο άρθροOlympia Group: H αποχώρηση του dealmaker