Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της αμερικανικής Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, υπονοώντας παράλληλα ότι δεν είκεινται νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019.

 

Ο ευρύτερος MSCI Asia-ex Japan ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 531,47 μονάδες.

 

Στην Κίνα, ο  Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 0,72% και ο Shenzhen component κατά 0,755%, ενώ ο Shenzhen composite κέρδισε 0,904%.

 

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,3%, ενώ οι αγορές τηε Ιαπωνίας παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

 

Στην Αυστραλία ο ASX 200 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,03% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε κοντά σε χαμηλό οκτώ ετών το Φεβρουάριο. Οι τραπεζικές μετοχές ωστόσο έκαναν selloff με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 0,3%.

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα «καλό σημείο», αν και επισήμανε τους κινδύνους από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική διαμορφώνεται από τα εισερχόμενα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

 

Η πρόθεση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2019, έρχεται σε αντίθεση με τη στάση της τρεις μήνες πριν, όταν προέβλεπε δύο αυξήσει επιτοκίων εντός του έτους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Τραμπ – Άμπε τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση γνωριμίας συνεργατών στην Κύπρο