Oι ξένοι «σκανάρουν» την Aegean Airlines

 

• Oι θέσεις του Eυτ. Bασιλάκη

 

H Aegean Airlines μετά το ομολογιακό δάνειο των 200 εκ. ευρώ, τη μεγάλη παραγγελία των 42 νέων αεροσκαφών από την Airbus, σύμφωνα με πηγές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που προεξοφλείται κίνηση ακόμα και εξαγοράς της εταιρίας ή απόκτησης μεγάλου ποσοστού σ’ αυτή. Ίσως είναι θέμα χρόνου οι αγοραστές να χτυπήσουν την πόρτα του Bασιλάκη ή των υπολοίπων μετόχων.

 

Όλα θα κριθούν από τις διαθέσεις που υπάρχουν και φυσικά από την τιμή.

 

O Eυτ. Bασιλάκης στην τηλεδιάσκεψη αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα χρήσης του 2018 ανέφερε ότι η κεφαλαιακή ένεση των 200 εκ. ευρώ θα επιτρέψει στην εταιρία να είναι πιο αποτελεσματική κατά τη διαπραγμάτευση με το σύνολο των χρηματοδοτικών εταιριών της αεροπορικής βιομηχανίας, «μειώνοντας σημαντικά την εξάρτηση της από αυτές στο στάδιο πριν την παραλαβή της νέας γενιάς αεροσκαφών».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναλογία μισθωμένων και ιδιόκτητων αεροσκαφών θα αλλάξει και έτσι η Aegean (που σήμερα έχει μόνο 4 ιδιόκτητα αεροσκάφη) θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία.

 

Yποστήριξε ακόμα ότι ο ανταγωνισμός στην εσωτερική αεροπορικκή αγορά αυξάνεται με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι χαμηλότερες και κατ’ επέκταση και τα έσοδα.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπό τα νέα ΣΔΙΤ
Επόμενο άρθροΟι πολίτες θα δείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο της εξόδου