Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παίρνοντας ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή από πλευράς ΟΠΕΚ, αλλά και από τις αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

 

Πάντως, παρά τη μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει φέτος, εξακολουθούν να εκφράζονται ανησυχίες ότι μια οικονομική επιβράδυνση μπορεί πολύ γρήγορα να πλήξει την κατανάλωση.

 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ σημειώνει άνοδο κατά 0,25% ή 18 σεντς και διαπραγματεύεται στα 71,01 δολ/βαρέλι. Ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,38% ή 24 σεντς και διαμορφώνεται σε 63,82 δολ/βαρέλι.

 

«Βλέπουμε τις μέσες τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού στα 75 δολ/βαρέλι και στα 67 δολ/βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο του έτους, ωστόσο οι κίνδυνοι είναι ασύμμετροι προς την ανοδική κίνηση», αναφέρει σε σημείωμά της η RBC Capital Markets.

 

«Τα ράλι που διοχετεύονται από γεωπολιτικούς παράγοντες ίσως πυροδοτήσουν μια κίνηση προς ή και πέραν των 80 δολ. μέσα στο καλοκαίρι», συμπληρώνει η καναδική τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜικρή υποχώρηση στα ευρωταμπλό
Επόμενο άρθροΠώς αγγίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις ένα «σκληρό» Brexit