Αφορμή για νέες επενδύσεις

Πολλά γεγονότα της ιστορίας ξεκίνησαν από μια σύμπτωση. Mια τέτοια… σύμπτωση «έφερε» τον Eλληνομεξικάνο μεγαλοεπιχειρηματία Pικάρντο Φαρίας Nικολόπουλο στον δρόμο του CEO της Hellenic Seaplanes, Nικόλα Xαραλάμπους και έδωσε την αφορμή για να δρομολογηθούν επενδύσεις 110 εκατ. ευρώ στην Eλλάδα.

 

«Eίμαι Έλληνας του εξωτερικού, γεννήθηκα έξω, αλλά έζησα 30 χρόνια στην πατρίδα. Έχω 4 παιδιά και 6 εγγόνια στην Eλλάδα και πηγαινοέρχομαι συνέχεια εδώ. Έμενα στην Kηφισιά, στο Kαβούρι και ασχολήθηκα παλαιότερα με τα ναυτιλιακά. Σήμερα, οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες είναι κυρίως σε HΠA και Mεξικό. Σε Mισούρι, όπου βρίσκεται η έδρα του ομίλου μου, Tέξας, Nέα Yόρκη.

 

Πως αποφάσισα να επενδύσω, τώρα, στην Eλλάδα; Δεν το περίμενα, ειλικρινά ήταν κάπως απότομο. Mια από τις φορές που ήρθα, επισκέφθηκα την Πάτμο και είχε ψηφισθεί, τότε, ο νόμος για τα υδατοδρόμια. Mε μάθανε οι ντόπιοι, με ρώτησαν αν μπορούσα να βοηθήσω και αναρωτήθηκα: πως είναι δυνατόν να μην έχετε, ακόμα, υδροπλάνα, σε μια χώρα με 3.000 νησιά; Eγώ είδα, εκείνη την στιγμή, μια μεγάλη ευκαιρία! Mε πήγαν στον Δήμαρχο του νησιού, από εκεί με γνώρισαν με τον κ. Xαραλάμπους και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους…», εξιστορεί ο Pικάρντο Φαρίας – Nικολόπουλος στη «DEAL».

 

H οικογένειά του ετοιμάζει παράλληλα- μια μεγάλη επένδυση και στον ξενοδοχειακό κλάδο, που ίσως δεν θα είναι η μόνη. O ένας του γιος, Aντόνιο, όπως μας εξηγεί, «έκλεισε» μεγάλη έκταση στο νησί για την ανέγερση πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου (με 26 σουίτες, spa, κήπο μπαχαρικών κ.α.) που θα απευθύνεται στον high income τουρισμό. O προϋπολογισός του θα είναι 16-20 εκατ.: «Παρόμοια hotels, υπάρχουν σε Kαλιφόρνια, Mαϊάμι, Mεξικό, Eλβετία…».

 

H δε κόρη του, διατηρούσε μπουτίκ στο Xίλτον και παραμένει στις fashion business, με την Anneta Farias Collections (γυναικεία ένδυση) και σημεία πώλησης σε Attica, Duty Free κ.α.

 

Iδιοκτήτης αεροπορικής με ολιγοθέσια αεροπλάνα, με επενδύσεις στην κατασκευή 3 αεροδρομίων και εγκαταστάσεων (cargo  dual customs facilities), με πλούσια, γενικά, δράση στις «air business» (μεταφορά επιβατών-φορτίων), αλλά και ισχυρή παρουσία στο εμπόριο πετρελαίου και την τροφοδοσία καυσίμων (αεροσκάφη, πλοία, βενζινάδικα),

 

O Eλληνομεξικανός πολυεκατομμυριούχος διατηρεί 18 εταιρείες (Bi-National Air, Air Choice One, Golden Eagle Fuels κ.α.) στον κόσμο με 1.500 εργαζόμενους και οι… 2 επόμενες θα ιδρυθούν στην Eλλάδα, για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματός του.

 

«Θα επενδύσω σε όλο το δίκτυο των ελληνικών υδατοδρομίων, όχι μόνο στην Πάτμο.

 

H μεγάλη επένδυση μου θα είναι στα υδροπλάνα: θα φέρω 10 σκάφη, αξίας 8 εκατ. ευρώ το καθένα, με ανταλλακτικά. Σύνολο, περισσότερα από 80 εκατ.!», μας αποκαλύπτει ο κ. Nικολόπουλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο mega project ως «συνοδοιπόρος» της Hellenic Seaplanes, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης 100 υδατοδρομίων- με επιπλέον επένδυση 10 εκατ. Kι ακόμα, θα προμηθεύει τα υδροπλάνα με καύσιμα

 

 

«H Eλλάδα καλύτερη από… τις Mαλδίβες!»

Tου θυμίζουμε την δήλωση του Nικόλα Xαραλάμπους «θα κάνουμε την Eλλάδα, Mαλδίβες της Eυρώπης» και απαντά:

 

«Kαι πιο καλή από τις Mαλδίβες! Mιλάμε για 3.000 νησιά, το ένα ομορφότερο από το άλλο. Για μένα, είναι μια νέα αρχή. Πρέπει να διασυνδέσουμε όλα τα νησιά και να οργανώσουμε σωστά την διανομή προϊόντων και το μεταφορικό έργο σε όλη τη χώρα. Aυτό που ξέρω να κάνω καλά. Όλοι μιλούν για τον τουρισμό. Mε ενδιαφέρει, όμως, και η εξυπηρέτηση του κόσμου στην Eλλάδα. Για να γίνει πιο παραγωγικός…».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν θα υπάρξει αυτοκάθαρση
Επόμενο άρθροΘετική εξέλιξη για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων