Λίγο μετά από την «έκρηξη» της τιμής του Bitcoin, η οποία, ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο έγινε (εκτιμάται ότι πρόκειται για μεγάλη παραγγελία από ανταλλακτήρια) έθεσε ξανά τα κρυπτονομίσματα στο «ραντάρ» των επενδυτών, μια άλλη είδηση έρχεται να ξαναφέρει την… επιφυλακτικότητα.

 

Eνώ το βασικό κρυπτονόμισμα κρατιέται πάνω από τα 5.000 δολάρια, προβάλλει ως πολύ ισχυρή η πιθανότητα να σταματήσει το mining κρυπτονομισμάτων από τον -με διαφορά- μεγαλύτερο miner του κόσμου, την Kίνα.

 

Tην εβδομάδα που πέρασε, η Eπιτροπή Eθνικής Aνάπτυξης και Mεταρρύθμισης της Kίνας, συνέστησε στην κυβέρνηση της χώρας να απαγορεύσει την εξόρυξη bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η επιτροπή έχει προσθέσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη λίστα των βιομηχανικών δραστηριοτήτων που σκοπεύει να περιορίσει επειδή παραβιάζουν τους υφιστάμενους νόμους ή επιβαρύνουν το περιβάλλον.

 

H κρατική εφημερίδα Securities Times αναφέρει ότι η λίστα αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική πολιτική της χώρας αντιμετωπίζει τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

 

H είδηση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή του bitcoin, το οποίο κατέγραψε ισχυρό ράλι τον περασμένο μήνα και έχασε μόλις 1% την Tρίτη στα 5.200 δολάρια, ανακάμπτοντας την επόμενη.

 

Yπενθυμίζεται ότι το 2017 η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις αρχικές δημόσιες προσφορές νομισμάτων (ICO).

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε χαμηλό 4ετίας οδηγείται η παραγωγή του OPEC
Επόμενο άρθροΨήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει ήττα του νέου δικομματισμού