Με πρωτοβουλία των δύο ιστορικών Τρικαλινών Συλλόγων του στίβου, τον Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων και τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο “Ζευς” ξεκινά από φέτος η διοργάνωση Trikala City Run, ένας αγώνας δρόμου στα βήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς θα υπάρχουν και καλλιτεχνικά δρώμενα σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής.

 

Το 1ο Trikala City Run είναι αφιερωμένο στους δύο σπουδαίους Τρικαλινούς παγκόσμιους πρωταθλητές του στίβου Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα και στους μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Κώστα Βίρβο, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Γιώργο Σαμολαδά. Να σημειώσουμε ότι και η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι ορόσημο αφού στις 5 Μαΐου 1896 ιδρύθηκε ο ΓΣ Τρικάλων από τους ιστορικότερος συλλόγους της χώρας μας και ένας από τους διοργανωτές.

 

Το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης περιλαμβάνει τέσσερις -συνολικά- αγώνες, ένας των 5 χιλιομέτρων, δύο των 1.000 μέτρων για μαθητές, αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα, καθώς και ένας των 200 μέτρων για άτομα με αναπηρία. Η «καρδιά» του αγώνα θα χτυπά στο Δημαρχείο της πόλης όπου θα γίνεται η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων δρόμου.

 

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης, όπως το μουσείο Τσιτσάνη, το Κουρσούμ Τζαμί, το Βαρούσι, το Φρούριο της πόλης, το ποτάμι με τις γέφυρές του και τις συνοικίες των δημιουργών. Γι’ αυτό, εκτός από το αθλητικό μέρος, προγραμματίζονται πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα σε επιλεγμένα σημεία των αθλητικών διαδρομών, όπως τόνισαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Trikala City Run.

 

Σημειώνεται ότι ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.trikalacityrun.gr, από 01/04/2019 έως 20/04/2019

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για το ΓΕΜΗ
Επόμενο άρθροΚάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τον εκσυγχρονισμό των πόλεων